Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOCKASTI ODLETJELI U LETONIJU

Bilić: Sastav ću igračima reći tek uoči utakmice

Reprezentacija (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/14
02.09.2010.
u 13:11

- Idemo po sva tri boda, u Letoniji nas zanima samo pobjeda - kazao je Bilić.

Pet minuta nakon podneva, hrvatski su nogometaši u četvrtak poletjeli prema Letoniji. U petak u 20 sati pred našim je igračima startna utakmica u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na EP, u Rigi će Letonija ugostiti Hrvatsku. Zadnji je put Hrvatska u Rigi igrala prije devet godina, bile su to kvalifikacije za SP, pobijedili smo sa 1:0 pogotkom Balabana. Sjećamo se te utakmice po izrazito lošem, neravnom travnjaku...

- Glavni tajnik Zorislav Srebrić informirao nas je da je teren i sad u sličnom, lošem stanju. To nam, dakako, ne odgovara, jer težimo kombinatornoj igri, međutim, nadam se da to ipak nije baš tako loše. Ako jest, morat ćemo se prilagoditi - rekao je izbornik Slaven Bilić uoči ulaska u zrakoplov. Možete li nam reći sastav?

- Ne, nećemo odustati od dvogodišnje prakse. No, nema iznenađenja, ni dvojbi. Sastav znam, ali reći ću ga i igračima tek na dan utakmice.

Bi li vas bod zadovoljio?

- Ne! Idemo po tri boda, ponovili smo već mnogo puta da želimo iz dvije početne utakmice izvući svih šest bodova. Dakle, u Rigi nas zanima samo pobjeda. Suparnika maksimalno respektiramo, Letonija je neugodan domaćin - pričao je Bilić, a kapetan Darijo Srna je dodao:

- Osjećamo određenu napetost, postoji grč, jer svi znamo što nam znači ova utakmica. Još nas peče neodlazak na SP i dvoboj u Latviji za mene je najvažnija utakmica u ovom kvalifikacijskom ciklusu jer bi nam pobjeda donijela toliko željeni vjetar u leđa - govorio je Srna, odbivši komentirati još jedan svoj jalovi pokušaj prelaska iz Šahtara u Chelsea.

Zato se Niko Kranjčar osvrnuo na dolazak Rafaela van der Vaarta u Tottenham:

- Dočekat ćemo ga odlično! Pojačao je konkurenciju koja je i dosad bila jaka. Dobro je što je još jedan izniman igrač došao u klub.

Kakvo je raspoloženje u reprezentaciji uoči Letonije?

- Odlično! Dugo smo čekali kvalifikacijske utakmice i nadam se da ćemo startati s dvije pobjede, koje će nam donijeti samopouzdanje. Poštujemo svakog protivnika, ali mi smo ipak momčad koja se iz Rige mora vratiti s tri boda. Grčka i mi smo favoriti skupine i to ćemo na terenu i dokazati.

Neigranjem Luke Modrića na vama će biti veća odgovornost. Kako to prihvaćate?

- Uvijek sam prihvaćao odgovornost, ali ne osjećam nikakav teret. I pitanje mi baš ne stoji...

Zašto?

- Pa svi imamo odgovornost u svakoj utakmici. Igrali smo dvije godine bez Eduarda, bez Olića, pa bez mene... I uvijek je bilo igrača koji su preuzimali odgovornost - rekao  je Kranjčar.

Lijepo je imati visoko mišljenje o sebi. No, Hrvatska bez Modrića, a s Kranjčarom, ipak je znatno slabija od Hrvatske s Modrićem, a bez Kranjčara.

No dobro. Sad je ipak najvažnije iz Rige se vratiti s tri boda.

Komentara 20

ŠI
šimuka
20:59 02.09.2010.

Tako rade svi veliki treneri,sastav im reci tek nakon utakmice.Biliću,u početku si ostavljao kakav takav dojam ,ali vrijeme je pokazalo,šta se struke tiče,zelen si kao tučje govno.Sorry,ali tako je.

JO
jozinho
13:30 02.09.2010.

hmm bez luke je to rijetko dobro izgledalo, ali mislim da luka jos nije u nekoj formi i da ce ga kranjcar i raketa dobro zamjenit, prema normalnim uvjetima bi reko da cemo dobit 0:1, ali nadam se da cemo se postavit ljuti i agresivni i letoniji odrzat lekciju 0:4....

VA
Vatrenko
13:34 02.09.2010.

Ja Modrica strasno cijenim ALI: nije istina da igra bez njega nije dobro izgledala. Motor naseg srednjeg reda je uvijek bio Niko Kranjcar. Kad god je falijo, lose smo izgledali!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije