Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETAK MEĐU VATRENIMA

Bilić otkrio što je rekao Luki na početku njegova puta: Još se sjećam njegova pogleda...

Tel Aviv: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
26.04.2022.
u 11:55

"Lagao bih kada bih rekao da sam već tada znao da će osvojiti Zlatnu loptu, biti 10 godina u Realu, postati najbolji veznjak desetljeća ili barem najkompletniji. Bilo je jasno da će biti jedan od najboljih nogometaša Hrvatske u povijesti"

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić rekao je u intervjuu za španjolske novine Marca kako će Hrvatska na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru teško ponoviti rezultat otprije četiri godine kada je osvojila srebrnu medalju, ali je govorio i o Luki Modriću i njegovoj ulozi u Real Madridu. 

Bila je 2004., Europsko prvenstvo u Portugalu. Luka je imao 19 godina. Tada vam dvije godine čine veliku razliku, imate li 19 ili 21. Igrao je u Inter Zaprešiću, malom klubu u Drugoj ligi, na posudbi iz Dinama. Išao sam ga gledati i odmah sam ga obožavao, imao je sjajnu tehniku i karakter – rekao je Bilić i nastavio:

– Prvo je bio u U-21, a onda je bio 2006. u početnih 11 na SP-u. Nakon samo nekoliko utakmica bio je kapetan, bio je sjajan vođa na terenu, jedinstven karakter. Gledao sam ga kako pokorava nogometni svijet. Lagao bih kada bih rekao da sam već tada znao da će osvojiti Zlatnu loptu, biti 10 godina u Realu, postati najbolji veznjak desetljeća ili barem najkompletniji. Bilo je jasno da će biti jedan od najboljih nogometaša Hrvatske u povijesti.

06.06.2016., Zagreb - U hotelu Westin odrzana je dodjela nagrada Nogometni Oscar u organizaciji Nogometnog sindikata Hrvatske i Sportskih novosti. Najbolji igrac Hrvatske 2015/2016, Luka Modic. Luka Modric i Slaven Bilic."n Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– On je potpun, on je sve. Pamtim 2006., prije SP-a, bio sam u Austriji jer smo igrali protiv njih, a rekao sam mu da, iako je to veliki turnir za njega, mora vjerovati i imati pouzdanja u sebe. Rekao sam mu: "Možda nisi bolji od Xavija ili Inieste, ali si u njihovoj ligi. Oni nisu bolji od tebe." Sjećam se pogleda na njegovu licu, bio je uzbuđen i zahvalan. Svima je pokazao da je jednako dobar kao i oni.

– Od početka je bio pravi kapetan. Nije se previše isticao, nije bio najviši ni najjači, ali je uvijek bio vođa na terenu i pomagao je drugima. Od prvog dana preuzeo je odgovornost. Njegove godine u Dinamu, Tottenhamu i sada 10 godina u Realu puno su mu pomogle. U reprezentaciji je apsolutni vođa. Gledam ga, posljednjih godina on je taj koji daje balans i čvrstoću momčadi. On diktira tempo svojom kvalitetom i karijerom. Za mene je apsolutni lider Real Madrida. Treba se znati razumjeti i identificirati s klubom poput Reala, a on to čini perfektno – zaključio je Bilić.

>> Čačić novi trener Dinama:


Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
23:41 26.04.2022.

Trebal bi Modric ovo citat da se prisjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije