Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH ispala sa SP-a

Nigerija pobijedila BiH 1:0, sudac teško oštetio 'zmajeve'

Nigerija - BiH
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
22.06.2014.
u 02:10

Statistika kaže da je Nigerija bila nešto bolja, imala je 20 udaraca, od čega 13 u okvir gola, dok je BiH 18 puta pucala, deset puta u okvir. Ipak, utakmicu je obilježio i usmjerio sudac O'Leary iz Novog Zelanda

U drugom kolu skupine F Nigerija je pogotkom Odemwingiea pobijedila BiH 1:0 i napravila veliki korak ka prolasku u osminu finala. Bio bi im to treći put u povijesti da prođu skupinu, dok je BiH u svom debitantskom nastupu ispala već nakon dva kola.

Početak utakmice protekao je u dominaciji Nigerije koja se postavila vrlo autoritativno, a uglavnom je pokušavala iz daljine. U početnih 20 minuta dvaput je pokušao Onazi, jednom i Obi Mikel, a najopasniji je bio pokušaj Odemwingiea iz slobodnog udarca, ali je otišlo pokraj vratnice.

Pogreška suca

A onda se probudila i BiH, Edin Džeko u prvoj pravoj akciji izbio je sam na vratara i postigao pogodak, ali ga je sudac poništio zbog zaleđa. No, pogriješio je jer je Džeko bio u dozvoljenoj poziciji i 'zmajevi' su teško oštećeni! Dvije minute kasnije Džeko se opet našao oči u oči s Enyeamom, ali vratar Nigerije ovoga puta bio je uspješniji i obranio je udarac.

A u 29. minuti Nigerija je povela, Emenike se sjurio po desnoj strani, otresao se Spahića i uposlio Odemwingiea koji zabija za vodstvo. Bio je to njegov 11. pogodak za reprezentaciju. Igrači BiH tražili su prekršaj nad Spahićem, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Do kraja prvog dijela nije bilo prevelikih uzbuđenja i na odmor se otišlo s prednošću prvaka Afrike. U drugom dijelu gledali smo manje uzbudljiv nogomet, a Nigerija je ponovno ostavila nešto bolji dojam. Iako je BiH preuzela inicijativu, nije napravila ništa konkretno do pred sam kraj, dok su na drugoj strani Onazi, Emenike i Babatunde u nekoliko navrata na velike kušnje stavili vratara Begovića koji je spašavao 'zmajeve'.

Safet Sušić probao je sve, otvorio se, ubacio i drugog napadača Ibiševića, ali ništa nije pomoglo. Dobru priliku BiH je imala u 74. minuti kad je Ibišević nakon kornera Pjanića pucao glavom, ali iznad gola. U sudačkoj nadoknadi i Džeko je zaprijetio nakon kornera, ali poslao je loptu ravno u vratara, a samo minutu kasnije u velikoj prilici pogodio je vratnicu. Ostalo je tako 1:0 za Nigeriju koja je došla do važna tri boda.

Statistika kaže da je Nigerija bila nešto bolja, imala je 20 udaraca, od čega 13 u okvir gola, dok je BiH 18 puta pucala, deset puta u okvir. Ipak, utakmicu je obilježio i usmjerio sudac O'Leary (i njegovi pomoćnici) iz Novog Zelanda koji je oštetio reprezentaciju BiH, koja je tako dobila 'svog Nishimuru'.

Nigerija blizu osmine finala

Spomenimo i to da je u ovoj utakmici od 64. minute priliku dobio i igrač Hajduka Tino Sven Sušić, izbornikov nećak, ali ni on se nije istaknuo.

Nigerija je tako prekinula crni niz od devet uzastopnih utakmica na svjetskim prvenstvima bez pobjede, posljednji put slavili su 1998. godine protiv Bugarske. BiH, s druge strane, još uvijek ne zna za pobjedu na SP-u. I u svojoj drugoj utakmici doživjela je poraz, a ovo je prvi put otkako je Safet Sušić na čelu reprezentacije da su doživjeli dva uzastopna poraza u natjecateljskim utakmicama.

Argentina je vodeća u skupini F sa šest bodova, Nigerija je druga s četiri, Iran ima jedan bod, dok je BiH posljednja bez boda. Argentina je osigurala osminu finala, a Nigerija može ispasti samo ako izgubi od Argentine, a Iran pobijedi BiH. Onda bi obje reprezentacije imale po četiri boda, a odlučivala bi gol razlika.

Skipina F, drugo kolo:

Nigerija - BiH 1:0

Argentina - Iran 1:0

>>Messi sjajno pogodio u sudačkoj nadoknadi i spriječio senzaciju Irana!

Komentara 139

Avatar Trpimir
Trpimir
01:34 22.06.2014.

Za Bosnu nek navija Seve cajkasa, s cim je to Bosna zasluzila prolazak skupine ili navijanje hrvatskih navijaca??.. Inace "navijaju" za nas samo kad nam se trebaju dodvoriti, ali cim ti okrenu ledja znadu oni za koga navijaju.. a to Hrvatska sigurno nije, zato pliz, prekinite sa tim glupostima, Bosanci nam nisu prijatelji, nikad bili niti hoce, shvatite to. A prijatelja iz interesa ima na tone.. ako hocete takva prijateljstva.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:55 21.06.2014.

Ajmo nigerijaaaaa........

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
23:04 21.06.2014.

Nigerija, sretno! Pošaljite doma ove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije