Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN UDARAC

Bez Rusa i u najpopularnijoj sportskoj igri na svijetu: Ovo je u znak solidarnosti s Ukrajinom

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
02.03.2022.
u 22:58

- Kao naši partneri FIFA i UEFA, uklonili smo rusku reprezentaciju i klubove iz igara, uključujući Fifu 22 te njenu online i mobilnu verziju.

Ruska nogometna reprezentacija neće biti u prilici boriti se za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru zbog Fifine suspenzije, ali odsad je više neće biti ni u popularnoj videoigri Fifa 22.

Naime, njen proizvođač Electronic Arts, odnosno njegova podružnica EA Sports, zbog ruske invazije na Ukrajinu iz solidarnosti prema njenom narodu izbacio je Rusiju i ruske klubove iz igre.

- Solidarizirali smo se s ukrajinskim narodom te kao i brojni drugi glasovi diljem svijeta tražimo mir i kraj invazije na Ukrajinu. Kao naši partneri FIFA i UEFA, uklonili smo rusku reprezentaciju i klubove iz igara, uključujući Fifu 22 te njenu online i mobilnu verziju - stoji u priopćenju.

 

 

 

Riječ je o jednoj od najpopularnijih igara u povijesti, s više od 300 milijuna prodanih primjeraka, odnosno oko 20 milijuna svake godine.

Treba napomenuti i da osim nemogućnosti borbe za odlazak na SP u Kataru, Rusija i ruski klubovi ne mogu nastupati ni unutar natjecanja koja su pod ingerencijom Uefe.

>>> Torcida podržala ukrajinski narod

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije