Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Bez pobjednika u baskijskom derbiju

(SP)SPAIN-SEVILLE-SOCCER-SPANISH KING'S CUP-ATHLETIC CLUB BILBAO VS REAL SOCIEDAD
Pablo Morano/XINHUA/PIXSELL
07.04.2021.
u 23:13

Real Sociedad je ovom rezultatom skočio na peto mjesto Primere sa 46 bodova. Na vrhu je Atletico Madrid sa 66 bodova ispred Barcelone (65), Real Madrida (63) i Seville (58).

U posljednjem susretu 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Sociedad i Athletic Bilbao su odigrali 1-1.

Sve najzanimljivije u baskijskom derbiju dogodilo se u posljednjih pet minuta susreta. Gosti su poveli u 85. minuti golom Asiera Villalibrea, a četiri minute kasnije izjednačio je Roberto Lopez.

Real Sociedad je ovom rezultatom skočio na peto mjesto Primere sa 46 bodova. Na vrhu je Atletico Madrid sa 66 bodova ispred Barcelone (65), Real Madrida (63) i Seville (58).

Athletic je deveti sa 36 bodova.

Bio je to njihov drugi međusobni susret u posljednja četiri dana. U nedjelju je Real Sociedad pobijedio sa 1-0 u finalu španjolskog Kupa za 2020. godinu osvojivši treći naslov pobjednika Kupa, nakon davne 1909. te 1987. godine.

Zanimljivo, Athletic će za dva tjedna ponovno igrati u finalu Kupa, ponovno u Sevilli, ovoga puta za sezonu 2020/21., a suparnik u tom finalu bit će mu Barcelona.

Montpellier i Angers u četvrtfinalu francuskog Kupa

Nogometaši Montpelliera, Angersa i Toulousea izborili su plasman u četvrtfinale francuskog Kupa.

Angers je na gostovanju pobijedio četvrtoligaša Sedan sa 1-0 golom Vincenta Manceaua u 25. minuti. Mateo Pavlović je odigrao cijeli susret za goste.

Montpellier je kao gost identičnim rezultatom porazio četvrtoligaša Voltigeurs de Cheteaubriant, a gol je zabio Mollet u 61. minuti.

Drugoligaš Toulouse je pobijedio petoligaša Saumur sa 2-1. Za goste su zabili Spierings (20-11m) i Kasongo (67), a za domaći sastav Bouhoutt (32).

U sudaru dvaju četvrtoligaša Rumilly Vallieres je pobijedio Le Puy Foot sa 4-0. Dalje ide i četvrtoligaš Canet Roussillon koji je sa 1-0 porazio trećeligaša Boulogne.

Ranije su četvrtfinale Kupa izborili Monaco i PSG.

Momčad Nike Kovača je u susretu osmine finala pobijedili Metz sa 5-4 nakon izvođenja jedanaesteraca, dok je PSG porazio Lille sa 3-0.

U posljednjem susretu četvrtfinala u četvrtak se sastaju Red Star i Lyon.  

Werder u polufinalu Kupa

Nogometaši Werdera izborili su plasman u polufinale njemačkog Kupa nakon što su u četvrtfinalu pobijedili drugoligaša Jahn Regensburg sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Yuya Osako u 52. minuti na asistenciju Marca Friedla.

Utakmica između Regensburga i Werdera se trebala igrati u ožujku, no odgođena je nakon što je koronavirus ušao u redove drugoligaša.

Werder će u polufinalu 30. travnja u Bremenu igrati protiv RB Leipziga, a dan kasnije u drugom polufinalu sastaju se Borussia Dortmund i drugoligaš Holstein Kiel.

Finale je 13. svibnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Pobjeda Bešiktaša, Vida nastupio

U susretu 33. kola turskog nogometnog prvenstva Bešiktaš je pobijedio Alanyaspor sa 3-0 i ponovo ima pet bodova prednosti ispred Fenerbahčea. 

Golove za pobjedu vodećeg sastava turskog prvenstva zabili su Cenk Tosun (11), Rachid Ghezzal (58) i Georges N'Koudou (84), a za sva tri gola je asistirao Atiba Hutchinson.

Za Bešiktaš je cijeli susret igrao hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

Konyaspor i Ankaragucu su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 65. minuti golom Alioua Badjia, a izjednačio je Levan Shengelia u 76. minuti.

Za goste su cijeli susret igrali Ante Kulušić i Zvonimir Šarlija.

Bešiktaš vodi na ljestvici sa 67 bodova, Fenerbahče na drugom mjestu ima 62 boda, a treći je Galatasaray sa 61 bodom. Trabzonspor na četvrtom mjestu ima 57 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije