Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA CVITANIĆA Srebrić i Marković pokušat će u Fifi ishoditi dozvolu za Ajaxova igrača

Bez Cvitanića i u Bukurešt

29.12.2008.
u 18:40

Iako žarko želi igrati za hrvatsku reprezentaciju, Ajaxov napadač Dario Cvitanić (24) vjerojatno će još nekoliko mjeseci pričekati taj debi. Prema riječima glavnoga tajnika HNS-a Zorislava Srebrića, postoje još neke prepreke za dobivanje Fifine dozvole.

- Ne mogu govoriti o pojedinostima, ali činjenica je da Fifa još nije izdala tu dozvolu, iako smo mi taj zahtjev davno poslali - kazao je Srebrić.

Slab rejting kod Bilića
Neće je izdati do sljedeće utakmice, s Rumunjskom u veljači?

- Učinit ćemo sve kako bismo je ishodili, premda to ne možemo jamčiti. Predsjednik Vlatko Marković i ja idemo u sjedište Fife u Zürich čim oni otvore urede 10. siječnja. Idemo odlučni u tu akciju, jer i nama je iznimno stalo da Cvitanić stekne pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Iako je Dario Cvitanić trenutačno prvi napadač Ajaxa, kod Bilića za sada još nema visok rejting. Razumljivo, jer su Olić i Petrić nedodirljivi dvojac, a čeka se i povratak Eduarda. Ali, nastavi li u takvoj formi, Dario bi morao ući u konkurenciju s Mandžukićem, Kalinićem i Klasnićem. Takvoga igrača, upotrebljivog na više pozicija, ne smije se ignorirati.

O Cvitaniću u superlativima govori i jedan od najboljih igrača nizozemske lige, naš reprezentativac Danijel Pranjić.

- Dario je odlaskom Huntelaara dobio priliku u sredini napada i sjajno se snalazi. Očito mu ta pozicija najviše odgovara. Gledao sam ga na nekim utakmicama i zaista je odlično igrao - kazao je Pranjić.

Vidite li ga u našoj reprezentaciji?

- Hrvatska ima odlične napadače, ali takav je i Cvitanić i svakako bi nam dobro došao da zaoštri konkurenciju. Šteta bi bilo kada bi nam ga Argentinci preoteli, jer on stalno govori da želi igrati za Hrvatsku - zaključio je Pranjić.

Dostigao Huntelaara
Cvitanić u Ajaxu igra u vrhu napadačkog trokuta, sa Srbinom Sulejmanijem i Luisom Suarezom. Taj je Urugvajac trenutačno, s 11 pogodaka, najbolji strijelac Ajaxa, a Cvitanić je u tri posljednje utakmice postigao šest golova i izjednačio se s Huntelaarom, koji je prodan u madridski Real za 20 milijuna eura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije