Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže brend audi

Ecclestone podržava Volkswagenov ulazak u Formulu 1

bernie ecclestone
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.05.2015.
u 16:40

U slučaju da Volkswagenov brend Audi zbilja uđe u oktanski cirkus, to bi značilo kraj pričama oko Red Bullovog odlaska.

Volkswagenov ulazak u svijet Formule 1 više nije samo špekulacija, već iz tjedna u tjedan poprima sve jasnije obrise. Tako su bivši Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo i bivši vozač Formule 1 Gerhard Berger dodatno začinili cijelu priču povezavši njemački konzorcij s momčadi Red Bulla. Prema navodima, Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz želi da Audi postane dobavljač motora ili da kupi cijelu momčad, piše GP1.

Predsjednik Volkswagena Ferdinand Piech je nedavno izgubio bitku za vlast i nakon 20 godina na čelu kompanije dao neopozivu ostavku na sve funkcije. Smatra se da je Piech bio glavna prepreka na putu prema Formuli 1, stoga su sada sve opcije otvorene. Na temu Volkswagena nekoliko je kratkih riječi rekao i sam Bernie Ecclestone.

”Bilo bi sjajno da uđu u Formulu 1.”

U slučaju da Volkswagenov brend Audi zbilja uđe u oktanski cirkus, to bi značilo kraj pričama oko Red Bullovog odlaska. Ecclestone dijeli njihovu brigu oko novih pogonskih jedinica, no kaže kako austrijska momčad mora ostati u Formuli 1.

”Oni (op.a. Red Bull) neće otići, želim to izbjeći”, tvrdi Britanac za APA-u.

Dodajmo još da je Helmut Marko u Barceloni obznanio kako je ove godine evidentan značajan pad prodaje ulaznica za Veliku nagradu Austrije, a Ecclestone na tu temu odgovara:

”To je normalno u drugoj godini održavanja. Prvi put, kad je nešto novo, je uvijek lakše.”

Sve o Formuli 1 čitajte na portalu GP1.

>>Nico Rosberg na VN Španjolske došao do prve pobjede u 2015.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije