Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skaut Man. Cityja došao zbog Kovačića

Beqiraj: Nisam znao jesam li lupio loptu ili nečiju glavu

Dinamo (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/18
29.10.2011.
u 19:01

Naravno da nas Kovačić zanima, kao i Vrsaljko, ali svjesni smo da su obojica meta i drugih velikih klubova - kaže skaut Cityja John Gannon.

Nekoliko sati uoči utakmice Istra - Dinamo u Puli smo naletjeli na skauta Manchester Citya Johna Gannona, nekada igrača Wimbledona, suigrača hollywoodske zvijezde Vinniea Jonesa.

U Hrvatskoj je već tjedan dana, gledao je tri prvoligaške utakmice (Inter - Zagreb, Lučko - Hajduk, Dinamo - Rijeka), a s posebnom pozornošću pratio je nastupe hrvatske kadetske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru u Istri. I ostao je razočaran.

– Vaši su podbacili, a došao sam s velikim očekivanjima - kazao je Gannon, ali onda ipak pokazao da je ipak dobro upućen. Nije bilo teško pogoditi zbog koga je došao u Pulu...

– Matea Kovačića pratimo već dulje vrijeme, golemi je potencijal i jedini u toj dobi u Europi koji igra na tako visokoj razini. Naravno da nas taj igrač zanima, kao i Vrsaljko, ali svjesni smo da su obojica meta i drugih velikih klubova - kazao je Gannon.

Koji sat kasnije opet je vidio Kovačića na djelu, u solidnom izdanju protiv prekaljenih Istrinih ratnika. U Pulu je došao i Zdravko Mamić, unatoč problemima s leđima, ali trenutak je ozbiljan, gazda želi u svakom trenutku bdjeti nad momčadi.

Utakmica je trebala biti riješena još u prvom poluvremenu kada je Fatos Beqiraj imao četiri izgledne situacije za gol, a pulski vratar Mance bio je sjajno raspoložen.

Međutim, Beqiraj je ipak bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, u 45. minuti. Sammir je nabacio iz kornera, Šimunić glavom spustio loptu pred vrata, a Beqiraj podmetnuo nogu i matirao Mancea. Bila je to kruna Dinamove dominacije u prvom poluvremenu, a Beqiraju sedmi prvoligaški pogodak ove sezone, te je uvjerljivo najbolji Dinamov strijelac.

– Nisam ni znao da sam strijelac dok mi Joe i Leko nisu rekli! Nešto sam udario glavom, ali ne znam je li to bila lopta ili suparnikova glava! – kazao je Beqiraj.

Istra je bila tek promatrač i prijetnja iz rijetkih kontri. Jednu je zakuhao upravo najiskusniji dinamovac Šimunić, no Istrinoga napadača Jazvića pravodobno je blokirala Dinamova obrana. Joe, takvu pogrešku Ajax ne bi oprostio... U finišu utakmice Sammir je idealno pronašao Krstanovića za konačnih 0:2. Jurčić sada spokojno dočekuje Ajax...

Zoki: Ovo je novi Dinamo, sad idemo pobijediti Ajax!

– Ovo je posve drugačije Dinamovo lice u odnosu na neke prethodne utakmice. Istri smo dopustili samo jedan udarac u okvir vrata i to sve govori. Očekivanja u Amsterdamu? Idemo po tri boda! – ispalio je Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, koji je odmah posije utakmice u Zagreb odvezao brata Zdravka, te bračni par Barišić.

I Kruno Jurčić veličao je Dinamovu igru, očekivano, kad se zna da su plavi u Puli nedavno s Vahom nokautirani.

– Vesele me tri boda, kao i način na koji smo do njih došli - strpljivo, s puno pasova, kontroliranim nogometom, koji je donio i dobru realizaciju. Inače imamo problema s probijanjem protivničkoga bloka, no ovoga puta bilo je sve kako sam zamislio – kazao je Kruno.

Prema Jurčićevim riječima, Vrsaljko, Calello i Rukavina bit će spremni za Ajax.

Pula - Dinamo 0:2

PULA - Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 4000. Vrijeme ugodno. Sudac: Vlado Svilokos (Sisak)

Pula: Mance 6.5, Budicin 5, Karabatić 5, Stranatić 5-72. Batelić -, Špičić 5-64. Primorac-, Sušić 5, Prahić 5, Jazvić 5.5, Milić 5, Alimi 5, Belle žuti 5.5-79. Mijaljević -
Trener: Igor Pamić

Dinamo: Kelava 6.5, Cufre 6, Vida 6.5, Šimunić 6.5, Ibanez 6.5, Leko 6, Badelj žuti  6, Kovačić 6-72. Pokrivač -, Sammir 7-80. Ademi -, Krstanović žuti 7, Beqiraj 7.5
Trener: Kruno Jurčić

Strijelci: 0:1 - Beqiraj (45., Šimunić), 0:2 - Krstanović (73., Sammir)
Igrač utakmice: Fatos Beqiraj

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar vaha
vaha
19:51 29.10.2011.

negledljivi jurcicev \"kontrolirani\" nogomet...jedino rezultat valja...

LI
list68
20:01 29.10.2011.

Dynamu je po koji put već, pobjedu i mir, \"trenutni\", u kući donio sudac Svilokos, i njegovi pomoćnici.

JM
ja-ma
21:01 29.10.2011.

PONAVLJAM: @europski dinamo potpisujem u cjelosti.Ne razumijem zašto ti majmuni uopće dolaze na tekme?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije