Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Benovićev rezultat karijere: 'Radit ću da bih se s najjačima mogao boriti za velike medalje'

Aurel Benovi? osmi u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu
Foto: Frank Hammerschmidt/DPA
11.03.2024.
u 22:44

Sredinom travnja u Dohi Benovića očekuje i posljednji kvalifikacijski Svjetski kup za odlazak na Olimpijske igre. I na parteru i na preskoku u sličnoj je situaciji. U Dohi su mu potrebni vrhunski plasmani, ali i podbačaji glavnih konkurenata

Nakon sedmog mjesta na parteru na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu Aurel Benović jučer je u finalu na preskoku završio peti – što mu je najbolji rezultat u karijeri u njegovoj drugoj disciplini po kvaliteti. Benović je u finalu nastupao prvi, odlučio se za iste skokove kao i u kvalifikacijama. Prvi je bio teži, drugi nešto lakši. Oba skoka izvedena su na vrlo visokoj razini, kvalitetnije nego u kvalifikacijama, te je i ukupna ocjena bila viša za dvije desetinke – 14.599.

Stvarno sam presretan kako sam odradio svoja dva skoka. Početna ocjena prvog skoka je 5.6, ukupna ocjena bila je 14.833, to je jedan novi skok koji sam uveo i koji sam najavljivao da ću uvesti zato što želim pojačati svoje skokove te biti konkurentan i u ovoj disciplini za ulaske u finala na najvećim natjecanjima i osvajanje medalja. Vidim da jako puno napredujem i ovaj prvi skok danas mi je postao neki standard. Počet ću razmišljati o poboljšanju drugog skoka.

VIDEO Velimir Zajec o prvim planovima: 'Sportski direktor je iznimno važan u klubu, potreban je čovjek koji je svjež i zna što radi'

Nažalost, završio sam peti zbog tog drugog skoka kojem je početna ocjena 5.2. Zadovoljan sam kako sam i njega napravio, no to je još dosta niska početna ocjena. Trebalo bi poraditi na tome, da početna ocjena bude 5.6, onda ću biti konkurentan i ovim najjačima preskokašima i moći ću se s njima boriti rame uz rame za osvajanje velikih medalja – rekao je Benović.

VEZNI ČLANCI:

Sredinom travnja u Dohi Benovića očekuje i posljednji kvalifikacijski Svjetski kup za odlazak na Olimpijske igre. I na parteru i na preskoku u sličnoj je situaciji. U Dohi su mu potrebni vrhunski plasmani, ali i podbačaji glavnih konkurenata.

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Aurel Benovi? osmi u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije