Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko klupsko prvenstvo

Benitezu bi mogao presuditi brazilski Internacional koji je nadigrao i Barçu

\'Inter Milan\'s Samuel Eto\'o (R) celebrates with his coach Rafael Benitez after scoring against Tottenham Hotspur during their Champions League Group A soccer match at the San Siro stadium in Milan
ALESSANDRO GAROFALO
08.12.2010.
u 11:27

Turnir počinje danas, a trajat će do 18. prosinca. Snage će odmjeriti sedam momčadi. Talijani su veliki favoriti

Za Rafaela Beniteza, Interova trenera, zapravo ne postoji izbor. Predsjednik Massimo Moratti inzistira na petom trofeju sezone, nakon već osvojenih europskog i talijanskog naslova te talijanskog kupa i superkupa.

Cilj je sedmo Svjetsko prvenstvo klubova, drugo zaredom u Abu Dhabiju, na Stadionu šeika Zayeda. Turnir počinje danas, a trajat će do 18. prosinca. Na njemu će, uz Inter, nastupiti i TP Mazembe (DR Kongo), Internacional (Brazil), Pachuca (Meksiko), Al Wahda (Ujedinjeni Arapski Emirati), Hekari United (Papua Nova Gvineja) i Seongnam Ilhwa Chunma (Južna Koreja).

Talijanski mediji već neko vrijeme špekuliraju kako je Moratti izgubio živce zbog Benitezova lošeg vođenja momčadi u prvenstvu, gdje su tek peti sa 23 boda, deset manje od vodećeg Milana. Rafa je na klupskom SP-u već vodio jednu momčad, prije pet godina izgubio je u finalu s Liverpoolom od Sao Paula.

– Svjestan sam da je ovo za mene prijelomni trenutak. Najozbiljniji protivnik bit će nam brazilski Internacional. Gledao sam jednu njihovu utakmicu, a druge ćemo također proučiti. Jer, iako smo svjesni svoje kvalitete, cijenimo nogomet koji se igra na drugim kontinentima – kazao je Benitez.

Momčad Internacionala ove je sezone iznenadila pobjedom u Copa Libertadoresu predvođena argentinskim razigravačem Andresom D'Alessandrom i novopečenim mladim brazilskim reprezentativcem Giulianom, koji je kao ofenzivni vezni igrač završio natjecanje južnoameričkih prvaka kao najbolji strijelac sa sedam golova. Internacional je posljednji južnoamerički klub osvajač Svjetskog klupskog prvenstva.

Uspjelo je to Brazilcima 2006. godine u dvoboju protiv Rijkaardove Barcelone predvođene Ronaldinhom.

U Yokohami je sastav trenera Abela, za koji je standardno igrao tada 17-godišnji Alexandre Pato, pobijedio Katalonce sa 1:0. A nastup na turniru bit će zasigurno poseban doživljaj za igrače Hekarija iz Papue Nove Gvineje.

– Rijetki kod nas imaju internet i zapravo ne znaju za naš uspjeh. Mnogi u mom selu Koparoku misle da izmišljam kada kažem da ću igrati na turniru na kojem će igrati i europski prvak Inter – kazao je Kema Jack, jedan od napadača Hekarija.

Komentara 2

KR
krekavac
14:57 08.12.2010.

Benitez je stvarno pravi stručnjak, u par miseci upio je razjebati ekipu koja je osvijila ligu prvaka, scudeto i talijanski kup, stvarno je veliki stručnjak...

KA
Kamikaza747
23:03 08.12.2010.

Ja mislim da ga je težak poraz od werdera trebal hititi s klupe Intera. Zgubili su od Lazia, pa napisali da im je važniji LP a onda dožive sramotan poraz od jednog werdera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije