Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika tragedija

Belgijski biciklist preminuo nakon nesreće tijekom utrke

Antoine Demoitie
Foto: screenshot/youtube
1/2
28.03.2016.
u 09:43

"Nažalost, Demoitie je preminuo. Otvorili smo istragu kako bi rasvijetlili sve detalje ove nesreće," poručili su iz francuske policije.

Belgijski biciklist Antonine Demoitie (25) preminuo je u bolnici u Lillu nakon što je stradao u prestižnoj jednodnevnoj utrci "Gent-Wevelgem", koja se boduje za "WorldTour", vožene u nedjelju u dužini od 242.8 kilometara. 

Član momčadi Wantyan je sredinom utrke pao, a potom ga je pregazio jedan od motocikala koji su se nalazili u pratnji utrke. Nesretni Demoitie helikopterom je prevezen u bolnicu u Lille, međutim liječnici ga nisu uspjeli spasiti.

"Nažalost, Demoitie je preminuo. Otvorili smo istragu kako bi rasvijetlili sve detalje ove nesreće," poručili su iz francuske policije.

Demoitie je od ove godine bio član momčadi Wantyan, a prije je vozio za Wallonie-Bruxelles, Idemasport-Biowanze i Lotto Bodysol. Prije dvije godine je pobijedio na utrci Tour du Finistere, a lani je bio drugi na Handzame Classicu i na na utrci Stad Zottegem. 

Tijekom utrke je pao i bivši belgijski prvak Jens Debusschere, no on je prošao samo s potresom mozga.

Posljednji biciklist koji je poginuo za vrijeme utrke bio je Irac Junior Heffernan koji je stradao u ožujku 2013. kada je na njega naletio automobil za vrijeme utrke Severn Bridge u Gloucestershireu.

>>Prva pobjeda Sagana kao svjetskog prvaka, Demoitie kritično

Komentara 5

Avatar white socks
white socks
10:05 28.03.2016.

Tragedija je 29 pobijene djece, ali jasno je da je belgijski biciklist u očima liberalnog i "humanog" zapada nekoliko puta vrjedniji od te djece.

RO
Robertbiciklista
18:26 28.03.2016.

Bavim se biciklizmom amaterski pa znam kako na nas gledaju vozači automobila. Trube nam i izlažu nas raznim opasnostima. U petak sam bio i sam izložen saobracajnom udesu u mjestu Hercegovac kada nam je lik sa automobilom izletio unazad i oborio nas na cesti. Jos nam je izjavio da nas nije vidjeo. Stvarno vozaći osobnih automobila nas podcjenjuju i misle da su brži od nas a ne racunaju da ja sa trkaćim biciklom mogu ići od 30-45 km/h a sa vjetrom u leđa i preko 50km/h .Molim vozace da ipak pripaze na nas bicikliste a također i na motoriste jer smo najvise pogođeni izletanju sa parkiralista vozaca koji nas jednostavno ignoriraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije