Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Osjećaš se neugodno'

BBB-i koji su se našli na listi huligana progovorili o histeriji: 'Prijeti nam se, to je pravi kaos'

Hrvatski huligan koji pali prvu baklju, navijači, huligani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/14
24.06.2016.
u 11:12

– Osjećaš se neugodno, jer je zbog bezazlene situacije nastao kaos i panika – rekao je Antonio Ključarić

Hrvatski nogometaši pobjedom protiv Španjolske i plasmanom u osminu finala Europskog prvenstva uspjeli su  natjerati svjetske medije da zaborave na priču o našim huliganima koji su nam svojim incidentom nanijeli veliku sramotu. Sada se u svijetu piše o našim sjajnim nogometašima i o tome kako smo igrački hit dosadašnjeg dijela Eura, što je možda i najveća pobjeda naše reprezentacije.

Ipak, iako je priča o huliganima već pomalo zaboravljena, neki navijači ni krivi ni dužni još osjećaju posljedice onoga što su neki huligani napravili u St. Etienneu. Kao što je Večernji list već pisao, pojedini mediji i navijači željni osvete huliganima počeli su sastavljati liste na kojima su bila imena i prezimena navodnih izgrednika, ali na popisu su se našli i oni koji nisu bili ni blizu Francuske. 

Među njima su i Antonio Ključarić i Goran Zuber, BBB-i iz Zagreba, koji su o svemu progovorili u emisiji Provjereno.

– Osjećaš se neugodno, jer je zbog bezazlene situacije nastao kaos i panika – rekao je Antonio Ključarić.

– Na kraju te netko proziva i osuđuje za nešto što uopće nisi napravio, bio tamo, a kamoli nešto slično radio. Ja sam bio na poslu, a utakmicu sam gledao u kvartovskom kafiću. Kasnije sam bio i na razgovoru u policiji, kaže Goran Zuber.

Navedeni navijači zaista nisu bili u Francuskoj u to doba, što je potvrdila i policija, ali su primali prijetnje sa svih strana.

– Da se ovakva panika i kaos rade oko nekih stvari u državi koje su nam bitne, mislim da bi nam svima bilo bolje – dodao je Ključarić.

Sandro Antić, navijač koji se također našao na listi, javio se iz Italije gdje radi.

– Pričalo se da imam sudsku zabranu, ali to nije istina. Nisam bio na utakmici jer nitko od ekipe nije išao.

Ovim navijačima sad preostaje pravna bitka, slijedit će tužbe za klevetu, a o tome je progovorio odvjetnik Davorin Karačić koji često brani navijače na sudu.

– Izloženi su prijetnjama, uvredama, imaju problema na poslu. Nije im laka situacija. Ako donesu dokaze da im se ozbiljno prijeti, policija i državno odvjetništvo morali bi postupati po službenoj dužnosti, kazao je Karačić.

Komentara 92

Avatar serafina
serafina
11:31 24.06.2016.

Ok ako ovi nisu bili u Francuskoj a šta je sa onima koji su bacali baklje i prijetili . "Osjećaš se neugodno, jer je zbog B E Z A Z L E N E situacije nastao kaos i panika, rekaorekao je Antonio Ključarić." Gledala sam sinoć na Novoj intervju sa ovim nevinim intelektualcima a novinarka samo što se nije obrušila na sve one koji su spriječili daljni kaos. Nije osudila nerede jer za nju ih nije niti bilo. NOVA TV ima reklamu kako oni neopredjeljeni i da nam govere istinu. Da samo što ne nose titovku i crvenu maramu oko vrata.

12
1234romi
11:28 24.06.2016.

A kako se to ne događa meni i tisućama drugih?Da nevini?

Avatar @promatrač
@promatrač
11:28 24.06.2016.

Krivi ste od prije... sad stiže naplata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije