Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE KOLO

Bayern okrenuo, Hoffenheim slavio u Dortmundu za doigravanje

Bayern
nph / Mueller/NordPhoto/PIXSELL
18.05.2013.
u 17:40

Borussia Dortmund je kod kuće s 2:1 poražena od Hoffenheima čime su gosti dobili priliku za spas.

Opet je rasplet Bundeslige bio silno dramatičan, ovaj put se tek u posljednjim sekundama doznalo tko napušta elitno društvo! Hoffenheim je senzacionalnom 2:1 pobjedom u gostima kod finalista Lige prvaka Borussije Dortmund osigurao doigravanje za ostanak u ligi s Kaiserslauternom, Augsburg se spasio 3:1 pobjedom protiv već otpisanog Greuther Fürtha, a ligu još napušta i Fortuna Düsseldorf, za koju Hannover nije imao milosti i "pregazio" ju je s 3:0...

Prvak je, zna se to odavno, minhenski Bayern, a nastup u Ligi prvaka još su izborili Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen, dok će Schalke igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U Europsku su se ligu plasirali Freiburg i Eintracht Frankfurt, dok će Hoffenheim s trećeplasiranim drugoligašem Kaiserslauternom razigravati za ostanak (23. i 27. svibnja).

Bayern još nikad do subotnjeg popodneva nije primio tri gola u prvih deset minuta! To se, eto, dogodilo u Mönchengladbachu, domaća je Borussia povela 3:1 u 10. minuti (Hrgota je bio asistent za drugi gol domaćina, igrao je 65 minuta), a onda je na scenu stupio Franck Ribery. S dva je pogotka (prekrasan je bio volej za 3:3!) i asistencijom Robbenu bio ključni čovjek preokreta (asistirao je i Martinezu za prvi gol Bavaraca) i Bayern je slavio 4:3! Tako se, eto, trener Jupp Heynckes pobjedom oprostio od Bundeslige u svom Gladbachu, gdje je prije 34 godine i počeo trenersku karijeru. Mario Mandžukić igrao je 75 minuta, zamijenio ga je Gomez.

Dortmundska je Borussia do 77. minute vodila 1:0 (Lewandowski) protiv Hoffenheima, a onda, u 77. i 82. minuti, dosuđena su dva 11-erca za goste! Salihović ih je oba pretvorio u golove i Hoffenheim je poveo 2:1. U 94. minuti, Schmelzer je opalio s 25 metara, lopta je završila u golu i sudac je najprije priznao pogodak, bilo bi to 2:2 i Hoffenheim ispada! No, gosti su protestirali kod suca Dreesa, koji se konzultirao s pomoćnikom i poništio taj gol, jer je Lewandowski bio u zaleđu - utjecao je na igru, iako nije dirao loptu. Hoffenheim je proslavio pobjedu i produžio nadu u ostanak.

Na gostovanju u Frankfurtu, Ivica Olić asistirao je Diegu za vodstvo Wolfsburga 2:0. Završilo je 2:2, a Perišić je igrao 38 minuta, tada je taktički zamijenjen. Badelj je igrao 66 minuta u domaćem 0:1 porazu HSV-a protiv Bayera (L), HSV je tako ostao bez Europe...

U izravnom okršaju za plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, Schalke je u gostima svladao Freiburg 2:1.

Rezultati 34. kola Bundeslige: Borussia (M) – Bayern 3:4, Borussia (D) – Hoffenheim 1:2, Freiburg – Schalke 1:2, Eintracht (F) – Wolfsburg 2:2, Hannover – Fortuna (D) 3:0, Stuttgart – Mainz 2:2, Nürnberg – Werder 3:2, Augsburg – Greuther Fürth 3:1, HSV – Bayer (L) 0:1.

Redoslijed: Bayern 91 bod, Borussia (D) 66, Bayer (L) 65, Schalke 55, Freiburg i Eintracht (F) po 51, HSV 48... ... Augsburg 33 boda, Hoffenheim 31, Fortuna (D) 30, Greuther Fürth 21 bod.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije