Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S VELIKIM ZVIJEZDAMA

Bayern na pripreme odveo čak tri hrvatska nogometaša, naši tinejdžeri dobili priliku

Screenshot/FC Bayern Twitter
15.01.2024.
u 16:00

Bayern je nakon pobjede protiv Hoffenheima otišao na mini-pripreme u Portugal, a osim Zvonareka uz zvijezde bavarskog velikana našla su se još dva hrvatska nogometaša

Njemački prvak Bayern uspješno je apsolvirao svoj prvi ligaški ispit pri povratku utakmicama u Bundesligi svladavši Hoffenheim na Allianz Areni s uvjerljivih 3:0. 

Bavarci su slavili uz sjajnu igru svoja dva najbolja igrača, Jamala Musiale i Harryja Kanea. Musiala je zabio prva dva pogotka uz asistencije Leroyja Sanea, a Kane je postigao pogodak za konačan rezultat.

Donijela je ta utakmica lijepe vijesti i u hrvatskom kontekstu budući da je naš mladi reprezentativac Lovro Zvonarek (18) bio u zapisniku za seniorsku momčad bavarskog giganta. 

No, još lijepih vijesti za hrvatske nogometaše došlo je naknadno. Bayern je nakon pobjede protiv Hoffenheima otišao na mini-pripreme u Portugal, a osim Zvonareka uz zvijezde Bayerna našla su se još dva hrvatska nogometaša. 

Na pripreme su uz bivšeg veznjaka Slaven Belupa pozvani i mladi 16-godišnji Vinkovački stoper Ljubo Puljić koji je prošlog ljeta stigao iz Osijeka u Bayern u transferu vrijednom 2,8 milijuna eura, a uz njega i australski vratar hrvatskih korijena Anthony Pavlešić (17) koji trenutno nastupa za U-20 reprezentaciju Australije, ali za kojeg isto tako postoji i interes HNS-a. 

VEZANI ČLANCI:

Puljić je sezonu počeo s četiri nastupa u U-17 Bundesligi, ali je zatim prebačen u momčad koja se natječe u U-19 Bundesligi te upisao sedam nastupa uz jedan postignuti pogodak. Upravo mu je u U-19 momčadi suigrač Pavlešić koji je u osam nastupa primio isto toliko pogodaka uz sačuvanu mrežu u tri navrata. 

Na videima na društvenim mrežama Bayerna možemo vidjeti Puljića i Pavlešića kako uz Harryja Kanea pripremaju za trening po dolasku u Portugal, a nadamo se da će skupiti vrijedno iskustvo sa zvijezdama Bayerna i trenerom Thomasom Tuchelom. 

Idući Bayernov dvoboj u Bundesligi na rasporedu je 21. siječnja kad od 15 sati i 30 minuta dočekuju Werder iz Bremena. Podsjetimo, Bayern je trenutno drugoplasirana momčad lige s četiri boda manje, ali i utakmicom manje od vodećeg Bayer Leverkusena. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije