Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Utakmica Dinama i Bayerna nije visokog rizika, ali osiguranje košta 250 tisuća kuna

Policija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
09.12.2015.
u 12:05

Na stadionu će biti više od 400 zaštitara jedne privatne tvrtke, bit će veći broj pripadnika MUP-a, uključujući i nekoliko ekipa hitne medicinske pomoći te vatrogasce i klupske redare

Prema Uefinim kriterijima, utakmica Dinamo – Bayern ne spada u kategoriju visokorizičnih. Iako će na južnoj tribini biti oko 4000 Bayernovih navijača, Uefini dužnosnici vjeruju da neće biti nereda, jedan od razloga za takvo razmišljanje svakako je i utakmica istih suparnika u Münchenu, kad je u Allianz Areni bilo oko 3500 Dinamovih navijača i nije bilo ni najmanjeg incidenta.

Dinamov trošak 250.000 kn

Nogometaši Bayerna i klupsko vodstvo odsjeli su u hotelu Esplanade, dok je njihova mlada momčad u hotelu Hilton. A Dinamova povjerenika za sigurnost, Krešimira Antolića, upitali smo je li Dinamo možda poduzeo i dodatne mjere osiguranja utakmice?

– S obzirom na to da su otvorene i gornje tribine na zapadu i sjeveru, osiguranje je pojačano. Na stadionu će biti više od 400 zaštitara jedne privatne tvrtke, bit će i veći broj pripadnika MUP-a, no o toj brojci ne smijem govoriti. Uglavnom, i zaštitare i MUP plaća Dinamo, a osiguranje utakmice s Bayernom, uključujući i nekoliko ekipa hitne medicinske pomoći te vatrogasce i klupske redare, stajat će oko 250.000 kuna – kaže Antolić.

Bayern nije iskazao neke posebne prohtjeve, no spomenimo da nisu trenirali u Maksimiru dan uoči utakmice (nikad ne treniraju u gostima prije dvoboja), kao i da će u svlačionici u poluvremenu i nakon utakmice imati vlastitu dostavu hrane i pića za igrače.

– Na južnoj će tribini, sa 4000 njihovih navijača, biti i 15-ak Bayernovih klupskih redara, kao i policajci iz Münchena koji će surađivati s našom policijom. Pitali su nas, nadalje, mogu li njihova dvojica zaštitara, uz naše zaštitare, pripaziti na Bayernovu svlačionicu, jasno je da smo im dali pristanak. Cijena ulaznice za jug je 300 kuna, za naše je navijače u Münchenu bila 50 eura – govori Antolić.

Tko smije dok traje utakmica imati štandove s hranom i pićem te suvenirima na stadionu?

– Imamo koncesionara koji na utakmicama Lige prvaka ne može prodavati alkohol. A da može, mogao bi prodavati samo pivo koje nije sponzor Lige prvaka!

Šuker s Rummeniggeom

A VIP šator?

– To je pod ingerencijom Uefe. Mi smo samo dali prostor, a Uefa u tom šatoru ugošćuje predstavnike svojih sponzora, uz posebne propusnice – kaže Antolić.

Dinamovo i Bayernovo izaslanstvo u srijedu će biti na ručku, maksimirski će klub uobičajeno predstavljati predsjednik Mirko Barišić te Tomislav Svetina, Amra Peternel, Matej Škegro, Ognjen Naglić i Miroslav Rožić. Na čelu Bayernova izaslanstva bit će Karl-Heinz Rummenigge, a gostima će dobrodošlicu zaželjeti i šef HNS-a Davor Šuker.

>> Bayern je gotovo nemoguće zaustaviti, to je najbolja momčad svijeta!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije