Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA JE PROCJENA

Baturina već sad vrijedi 30 milijuna eura, a u Dinamu bi na još jednom igraču mogli zaraditi bogatstvo

Zagreb: Dinamo nadmoćno pobijedio Slaven 5 - 2
Josip Regovic
20.03.2024.
u 15:15

Ne radi se tu o "klasičnoj", procjeni kakvu već godinama na dnevnoj bazi osvježava Transfermarkt, već se CIES bavi vjerojatnošću oko toga koliko će neki igrač vrijediti na sljedećem transferu kojeg će obaviti

Nogometni opservatorij CIES dao je novu procjenu vrijednosti igrača na tržištu nogometaša u čak 68 svjetskih liga, izvan takozvanih "liga Petice" - Engleske, Italije, Francuske, Španjolske i Njemačke. Ne radi se tu o "klasičnoj", procjeni kakvu već godinama na dnevnoj bazi osvježava Transfermarkt, već se CIES bavi vjerojatnošću oko toga koliko će neki igrač vrijediti na sljedećem transferu kojeg će obaviti. Kako vele iz CIES-a, najveća pretpostavljena vrijednost transfera nekog igrača izračunana je na temelju statističkog modela kroz kojeg su se u jednadžbama provlačili transferi sličnih igrača u zadnjih 10 godina.

CIES je izračunao da su najvrijedniji nogometaši na svijetu izvan "liga Petice" iz Portugala. Konkretno, Antonio Silva iz Benfice vrijedi 114 milijuna eura, njegov suigrač Joao Neves vrijedi 95, a Goncalo Inacio iz lisabonskog Sportinga odmjeren je na 87 milijuna eura. Dakle, te bi cijene igrači mogli postići na tržištu kod sljedećeg transfera.

Što se hrvatske lige tiče, u prvih 10 igrača po vrijednosti kod sljedećeg transfera, šest je igrača Dinama, a četiri Hajduka. Najvrijedniji je, dakako, Martin Baturina. Dinamov dragulj odmjeren je na 28.2 milijuna eura. Toliko bi dakle, mogla iznositi odšteta koju bi Dinamo dobio kod njegovog transfera. Preko 10 milijuna eura, konkretno na 10.4 odmjeren je vezni igrač zagrebačke momčadi, Marko Bulat.

Zagreb: Dinamo nadmoćno pobijedio Slaven 5 - 2
1/106

Najskuplji Hajdukov igrač po tom popisu je Rokas Pukštas (9.7 milijuna eura), a iza njega su dva njegova suigrača. Josip Brekalo sada vrijedi 8.8 milijuna eura, a Niko Sigur je na 8.5 milijuna. Popis prvih 10 zatvaraju Mauro Perković iz Dinama (8 milijuna), Dario Špikić (Dinamo, 7.4 milijuna), Bruno Petković (Dinamo, 5.4 milijuna), Gabriel Vidović (Dinamo, 5.3 milijuna) i Emir Sahiti (Hajduk, 5 milijuna eura).

Ključne riječi

Komentara 6

EJ
ejStef
15:29 20.03.2024.

Znači nema investitora, samo prodaja. Mogao bi slogan biti; nema predaje, samo puno prodaje... Dinamo će prodati Baturinu sigurno ovo ljeto, a cijena će sigurno biti puno manja od navedenog iznosa.

FR
freeshooter
18:08 20.03.2024.

...treba znati i moći prodati za 30, tako da... to nije posao za svakoga, a ime i reference, time i riječ, tu najbolje prodaju... Bulat i nije nivo za Dinamo, on nema fizičkih kapaciteta za nogomet na višem nivou, sreća kada bi se mogao prodati, barem za uloženo... Baturina, vanserijski igrač, mislim da nije trenutak za prodaju/rasprodaju, treba pričekati još godinu do pune zrelosti i cijene...

Avatar robil
robil
17:01 20.03.2024.

Nisam znao da postoje samo 2 kluba u Hrvatskoj. Bravo majstore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije