Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lance nije jedini

Basso: Tražili su 70.000 eura za doping da osvojim Tour de France!

Ivan Basso
Reuters/Pixsell
12.02.2013.
u 10:12

Talijanski biciklist otkrio je skandalozne detalje na suđenju kontroverznom španjolskom liječniku Eufemianu Fuentesu

Ono u što se glasno sumnjalo, sad je dobilo i potvrdu. Lance Armstrong nije jedini koji je koristio nedopuštena sredstva kako bi se pretvorio u vrhunskog biciklista. Ivan Basso, dvostruki osvajač Giro d'Italije, priznao je na svjedočenju u postupku protiv kontroverznog liječnika Eufemiana Fuentesa, kako je i on koristio doping ne bi li pobijedio na Tour de Franceu!

– Platio sam tretman jer sam mislio da će mi to osigurati pobjedu na Tour de Franceu. Pristao sam na kompleksni jednogodišnji tretman Eufemiana Fuentesa u 2005. godini koji je stajao 70.000 eura, znajući da to što radim nije dobro – rekao je Basso.

Njega je Svjetska biciklistička federacija 2007. godine suspendirala na dvije godine zbog uzimanja dopinga.

– Kontaktirao sam dr. Fuentesa jer mi je njegov sustav mogao dati prednost u biciklizmu. Ali, platio sam samo 15.000 eura. Nisam mogao završiti tretman jer je cijelu stvar prekinula policijska istraga – otkrio je talijanski biciklist koji je uzimanje dopinga tajio i od obitelji i od kolega iz momčadi.

– Uvjeravali su me da je cijela stvar poput doniranja krvi – zaključio je Basso koji san o osvajanju Tour de Francea ipak nije ispunio.

Te sporne 2005. godine, kad je uzimao doping, završio je na drugom mjestu...

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:30 12.02.2013.

Baš šteta, Basso mi je jedan od omiljenijih biciklista.

JA
jamanuša
12:16 12.02.2013.

sve na svijetu je prevara tamo gdje ima novaca.

MA
malimrav
16:19 12.02.2013.

Šmehile prijatelju, biciklistički svijet vec godinama priča o dopingu, a posljednjih nekoliko mjeseci nema dana da netko od bivših pobjednika ne objavi da ga je koristio, a ti o "sumnjama". Pusti se biciklizma i vrati se Severini i ekipi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije