Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje suđenje

Bivši engleski trener priznao zlostavljanje dječaka!

Kuća Barryja Bennella
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.01.2018.
u 20:13

Skandal je dobio novu dimenziju nakon što se javno odlučio oglasiti i bivši nogometaš Andy Woodward

Britanski BBC objavio je kako je Barry Bennell (63), bivši trener, priznao krivnju za sedam optužnica, a tereti se za 55 prekršaja, 42 bila su seksualno uznemiravanje, 11 za silovanje i dva za pokušaj silovanja.

Skandal je dobio novu dimenziju nakon što se javno odlučio oglasiti i bivši nogometaš Andy Woodward , koji je u prošlosti nastupao za Bury, Sheffield, Scunthorpe i Halifax.

- To je bilo davno, ali život mi je bio uništen sve do 43. godine života. Postavlja se pitanje koliko ih je još takvih poput mene? Ovdje pričam o stotinama dječaka koje je Barry Bennell birao i koji sada, kao odrasli ljudi, možda i dalje žive s traumama iz tog perioda - započeo je Woodward, te nastavio:

- Govorim o ovome glasno i jasno kako bih tim ljudima dao snagu, jer znam što sam proživio. Unutar nogometnog svijeta je još teže progovoriti o tome i ja sam toga svjestan.

Bennell je optužen za silovanja u razdoblju od 1988. do 1991. godine, a od 2016. godine je u zatvoru. Uskoro će početi i suđenje, a putem videa je priznao sedam slučajeva zlostavljanja dječaka u dobi od 11 do 14 godina.

Kuća Barryja Bennella
1/24

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije