140 10°C
  • petrolio:

    prvo i osnovno je napraviti vizualno prihvatljivo idejno rješenje jer sadašnje tribine su totalno, ali totalno neusklađene jedne s drugima i izgledaju psihodelično....pa ili treba jedne povisiti ili druge sniziti jer to nema veze jedno s drugim! tek nakon toga ... prikaži još!a treba krenuti u realizaciju i stvaranje normalnih uvjeta za gledatelje jer natkrivati i šminkati ovakve tribine bila bi točka na "i" svih dosadašnjih promašaja!

  • freeshooter:

    Više puta sam napisao, ponovit ću, ta građevina je toliko van standarda, da je jedina opcija sve srušiti. Nadam se da neće biti srljanja i novih gluposti, jer je nemoguće napraviti nešto novo, lijepo i suvislo, a da se sačuva ... prikaži još! sjeverna tribina, to je 10-12.000 mjesta, visine predviđene za stadion od 60.000, još spustiti, nemoguće uklopiti, pa kako bi isto bilo skorom pola kapaciteta stadionu od 35.000, na što bi to ličilo, gluposti, a k tome još druge tribine u stanju raspadanja, da bi se time možda spasio Bandić, Novosel, Horvatinčić, nema tu spasa, mlijeko je proliveno, ako netko treba odgovarati neka odgovara, jedino sve srušiti, ili napraviti prema Sveticama odvojeni i potpuni novi, a sjevernu tribinu ostaviti kao uličnu građevinu, za neku drugu namjeru. Ali po meni, sve srušiti, i to je najjeftinija opcija, te iznova sve izgraditi, da bi bio optimalan, i organizacijski i sa svim sadržajima, te i oblikovno lijepo rješenje, stadion bi morao biti cca 35.000 mjesta, nikako ispod 30.000, jer se time postiže određeni i primjereni nivo arihitekture i oblikovanja, te popune sa pratećim sadržajima, tu trebaju biti restorani, fan shopovi, podzemna garaža i sl, mjesta gdje će ljudi doći prije i ostati poslije utakmice, te i ugodno potrošiti novac. Jednom se mora naučiti i presjeći, od starog, da ne kažem drugi izraz, nemožeš dobiti novo i lijepo. No prvo javni i transparentni arhitektonski natječaj za idealno i optimalno rješenje, izenadit ćete se kako ćemo dobiti izvrsne projekte.

  • Marsijanac:

    Totalna glupost. Mora se graditi novi natkriven NOGOMETNI ( bez atletske staze) stadion za 50,000 sa pomicnim krovom. Maksimirske tribine treba djelomicno porusiti i dat na upotrebu nekom drugom klubu.

Još iz rubrike Sport

Trening reprezentacije
VATRENI NA RUJEVICI

Jedvaj: Utakmica u Trnavi ne bi trebala biti mjerilo za subotu

Rafael Nadal
ATP Finale

Nadal okrenuo nemoguće i ostao u borbi za polufinale

Borna Ćorić
DAVIS CUP

Dobre vijesti: Borna Ćorić otputovao u Madrid