Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO U BRAZIL

Barić: Mi već godinama zaostajemo pripremajući se za velika natjecanja

Ante Rebić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
09.12.2013.
u 10:56

- Mislim da nema posebnih priprema za neeuropske suparnike – veli Živković koji još ne zna hoće li do Brazila, gledati uživo kakav su posao napravili prijatelji mu, braća Kovač.

Spominjanje reprezentacije Meksika, utakmice na SP-u u Japanu 2002., nije baš naročito sjelo nekadašnjem reprezentativcu Borisu Živkoviću.

- Kako mi može sjećanje biti ugodno kad je za moj start na igraču Meksika sudac dosudio jedanaesterac, a ja sam dobio crveni karton. I tim smo golom izgubili s 1:0 u prvoj utakmici na SP-u - rekao je Živković, koji je tada reprezentativnu svlačionicu dijelio s braćom Kovač. Ne zna na čemu će inzistirati Niko Kovač u pripremi utakmica s Brazilom, Meksikom i Kamerunom, niti želi nagađati o tomu.

Bolje s Europljanima

A prekaljeni stručnjak, koji je prošli tjedan primio nagradu za najboljeg stranog trenera u povijesti austrijske Bundeslige, Otto Barić naglašava:

- Pripreme su jako važne za ovu skupinu, treba pronaći mirno mjesto za rad i spremiti se bolje nego ikad. Mogu samo dati primjer SAD-a: Klinsmann ima 20 pomoćnika koji mu razrađuju sve detalje, rade sve što mu treba. Mislim da smo i u dosadašnjim pripremama malo zaostajali. No, s druge strane vjerujem da će Niko na njemački način sve to odraditi.

Dosad smo bolje na velikim natjecanjima prolazili s europskim reprezentacijama, pa i te 2002. u skupini s Meksikom, Italijom i Ekvadorom, pobijedili smo protiv Talijana.

Bolje da je Brazil na kraju

- Mislim da nema posebnih priprema za neeuropske suparnike – veli Živković koji još ne zna hoće li do Brazila, gledati uživo kakav su posao napravili prijatelji mu, braća Kovač.

- Nije baš blizu... Tko zna, bude li dobra atmosfera i dobro društvo, nije nemoguće da ipak odem.

- Držim da treba pronaći slične protivnike za pripremne utakmice, i momčadi koje su na SP-u tražit će reprezentacije slične nama, tako da mislim da će se naći odgovarajući sparing-partner. No, dodao bih savjet Niki: na pripreme, pa i u Brazil trebao bi povesti i pet, šest mlađih igrača. Dio ove generacije polako odlazi, treba misliti na budućnost, uvoditi polako u momčad igrače kao što su Brozović, Rebić... Ti dečki dobro treniraju u klubovima, treba ih polako uvoditi – kaže Barić sretan što otvaramo SP s Brazilom.

- Bilo bi bolje da s njima igramo na kraju, kad bi oni već imali dvije pobjede. No, i ovako vidim šansu, mi igramo dobro protiv najboljih – veli Barić.

Komentara 2

MA
marlboro69
15:11 09.12.2013.

i što je barić izjavio da normalan zaljubljenik u nogomet već nije znao?

LI
Lisabon
13:32 09.12.2013.

E moj Baricu.Sjeti se Portugala i repke koju si vodio.Nije te sram pametovati sada?Imao si najlaksu utakmicu na pocetku pa sve teze do kraja.I sta si napravio?Nista,a protiv Svicarske si nas osramotio.Kovac,ako ovo citas,napravi sve suprotno od ovog sta ti Baric kaze.I dosta vise,pokrij se otto preko vuha i ne javljaj se vise.Zivkovic ti je bio glavni igrac!!!!!!!!!Boze sacuvaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije