Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva godišnjica smrti

Barcina legenda dobit će spomenik ispred Nou Campa

Johan Cruyff
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
25.03.2017.
u 16:42

Cruyff je rušio barijere, on je bio čovjek zbog kojega smo mogli podići glave i vidjeti kako ništa nije nemoguće. Njegova smrt je bio veliki gubitak ne samo za nas u Barceloni već za sve koji vole nogomet - izjavio je Bartomeu

Predsjednik španjolskog velikana Barcelone Josep Maria Bartomeu u subotu je najavio kako će bivši igrač i trener tog kluba, nogometni vizionar Johan Cruyff dobiti spomenik ispred ulaza na stadion Nou Campa, a novi stadion na kojemu će igrati druga momčad Barcelone bit će nazvan po velikom Nizozemcu.

- Cruyff je rušio barijere, on je bio čovjek zbog kojega smo mogli podići glave i vidjeti kako ništa nije nemoguće. Njegova smrt je bio veliki gubitak ne samo za nas u Barceloni već za sve koji vole nogomet - izjavio je Bartomeu na prezentaciji održanoj dan nakon prve godišnjice smrti jednog od najvećih igrača svih vremena.

Dopredsjednik Barcelone Jordi Cardoner dodao je kako je klub od gradskih vlasti zatražio i da se jedna od ulica koje vode prema stadionu nazove prema Johanu Cruyffu.

Cruyff je u Barcelonu stigao iz Ajaxa 1973. godine i u svojoj prvoj sezoni u klubu osvojio je naslov prvaka Španjolske, prvi za Barcelonu nakon 14 godina. Kao igrač ostao je u Barceloni do 1978. godine, a kasnije se vratio u ulozi trenera i 1992. vodio momčad do prvog naslova europskog prvaka. 

Dopredsjednik Barcelone Jordi Cardoner dodao je kako je klub od gradskih vlasti zatražio i da se jedna od ulica koje vode prema stadionu nazove prema Johanu Cruyffu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije