Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONKURENCIJA

Rakitić u problemima, Barcelona dovodi Gundogana umjesto Xavija?

Ilkay Gundogan
nph/NordPhoto/PIXSELL
17.05.2015.
u 10:52

Bit će zanimljivo vidjeti kakva odluka slijedi, posebno jer Barcelona ne misli dati više od 32 milijuna eura za njega, a Borussia ne želi ispod 40 milijuna eura

Borussia Dortmund imala je katastrofalnu sezonu i osim Jürgena Kloppa osipa se većina momčadi, pa se tako traže nove destinacija za nastavak karijere. Među onima na odlasku je i Ilkay Gundogan, a navodno bi trebao potpisati za Barcelonu i zamijeniti Xavija.

Ugovor mu ističe sljedećeg ljeta, baš kad i Fifina zabrana transfera za Barcelonu, pa bi se sve moglo poklopiti. Naravno, ako Gundogan pristane na takav razvoj događaja. Naime, velika je želja Manchester Uniteda i tamo bi mogao otići odmah, ne bi morao čekati godinu dana i igrati samo Bundesligu. Naime, Borussia ima samo teoretske šanse izboriti kvalifikacije za Europsku ligu.

Ipak, ukoliko se odluči za Barcelonu, čeka ga prvo mjesto u momčadi, ali i veliki zadatak - zamijeniti Xavija. Samim time postaje i konkurencija našem Ivanu Rakitiću, koji se u ovoj sezoni već dobro predstavio na Xavijevoj poziciji. Jer, njemački reprezentativac može uistinu sve zadatke u sredini obaviti, brz je, jak, odličan tehničar i ima razoran udarac.

Bit će zanimljivo vidjeti kakva odluka slijedi, posebno jer Barcelona ne misli dati više od 32 milijuna eura za njega, a Borussia ne želi ispod 40 milijuna eura. Moguće je da će uz novac Barca ponuditi i bonus kao u slučaju Thomasa Vermaelena, u čijem transferu je uvedena klauzula da Arsenal dobiva 3,2 milijuna eura ukoliko Katalonci s njime osvoje Ligu prvaka. I to bi se moglo dogoditi već 6. lipnja.

S druge strane, Manchester United nudi oko 65 milijuna eura za Gundogana i Matsa Hummelsa, ukoliko stignu zajedno na Old Trafford već ovog ljeta. To je nešto što se ne može odbiti samo tako. Manje je to od onoga što je navodno nudio Arsenal (80 milijuna eura) u siječnju, ali i više od onoga što nudi trenutno (28 milijuna eura samo za Gundogana).

>> Arsenal ruši sve rekorde, za Hummelsa i Gundogana daju 80 milijuna eura

Komentara 11

Avatar docCL
docCL
11:27 17.05.2015.

Psi laju a karavana prolazi. Ivan je standardni kotacic u najboljoj svjetskoj momcadi.Sto je bolje "spori igrac" i brza lopta ili obrnuto.

Avatar unfeeling
unfeeling
11:45 17.05.2015.

Raketa je već ove sezone pastao standardan a iduća će mu biti još bolja. Kakav Gundongan, takvih ima i u Istri.

GA
gafe
12:12 17.05.2015.

Ako je Gundogan konkurencija onda stvarno neznam. Raketa je doktor nogometa za njega. Gledam Borussiu svaki vikend pa mogu rec da Gundogan nije ni za Porto a kamoli Barcelonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije