Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na dobrom putu

Barcelona 'uvjerena' da se Messi vraća: Brojni kvalitetni igrači mogli bi zbog toga loše proći

ESP, Messi kündigt Abschied vom FC Barcelona an
Foto: EXPA/ laPresse/ Alfredo Falcone
1/3
12.05.2023.
u 16:52

Jedan element koji ide na ruku Barci je najava odlaska veterana Sergia Busquetsa s krajem ove sezone. Busquets je jedan od najbolje plaćenih igrača Barcelone, a odlazak je komentirao i predsjednik La Lige, Javier Teba: "Busquetsov odlazak je početak Messijevog povratka."

Iz Barcelone kažu da su "uvjereni" kako će uskoro moći objaviti povratak slavnog Lionela Messija. Budući klub 35-godišnjeg igrača, čiji ugovora sa PSG-om ističe ovog ljeta, već je neko vrijeme predmet diskusije i spekulacija, a najveći su kandidati saudijski Al Hilal i njegovo "izvorište" Barcelona.

Saudijski će ga nastojati primamiti velikim svotama novca i do 400 milijuna eura godišnje, a nadaju se i da će Cristiano Ronaldo još barem jednu sezonu ostati u Al Nassru čime bi "obnovili" staro rivalstvo dvojice igrača i sasvim sigurno profitirali. Ipak, većina vjeruje da bi Messi preferirao Barcelonu kao i ostanak u Europi.

Ukoliko prihvati saudijsku ponudu postao bi najbolje plaćeni nogometaš svih vremena, a Barcelona svakako nije u stanju parirati tim iznosima, time više što se klub u zadnje vrijeme našao u težim financijskim problemima. U jeku tih problema Argentinac je i napustio klub pred dvije godine kada La Liga nije odobrila novi ugovor.

Predsjednik Joan Laporta vjeruje da će Barcelona uspjeti doći do dobrog financijskog balansa i vratiti zvijezdu koja je u katalonskom klubu započela svoju veliku karijeru. Jedan element koji ide na ruku Barci je najava odlaska veterana Sergia Busquetsa s krajem ove sezone. 

Busquets je jedan od najbolje plaćenih igrača Barcelone, a odlazak je komentirao i predsjednik La Lige, Javier Tebas. "Busquetsov odlazak je početak Messijevog povratka, no do toga je još dug put. Ja nisam taj koji im treba dati zeleno svijetlo, već njihova financijska kontrola", rekao je za španjolski radio COPE.

Britanski mediji vjeruju da će Barcelona razmatrati ponude za mladog krilnog igrača Ansua Fatija, zatim Ousmanea Dembelea, Raphinhu i Ferrana Torresa. Svi navedeni imaju pozamašne plaće, a Messijevim povratkom mogli bi ostati po strani u predstojećem periodu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije