Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP KRALJA

Barcelona razbila Real u finalu

Barcelona
Reuters
21.02.2010.
u 20:47

Košarkaši Barcelone lakoćom su osvojili naslov pobjednika španjolskog Kupa kralja. U finalu turnira odigranog u Bilbauu, pobijedili su velikog rivala, madridski Real, sa čak 80-61.

Ove sezone je Barcelona već jednom očitala lekciju sastavu kojeg vodi Ettore Messina. Pobijedili su ih, naime, u prvenstvu i to na gostujućem parketu s plusom od 22 poena (79-57).

Real Madrid se dobro držao samo tijekom prve četvrtine, nakon koje su imali prihvatljivi mali minus od tri poena (19-16). No, tada je krenulo potonuće madridske momčadi. Na poluvremenu su zaostajali 40-25, a nakon treće četvrtine čak 64-37, te im je preostalo jedino da se totalno ne osramote u finalu domaćeg Kupa.

Nije im uspjelo, završilo je pobjedom katalonske momčadi s plusom od 19 poena. Sa 14 poena je najbolji strijelac Barcelone bio Fran Vazquez, dok su po 13 dodali Ricky Rubio i Erazem Lorbek. Kod Reala su Lavrinovič i Veličković ubacili po 11 poena.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić nije nastupao za Real tijekom finala.

Španjolski kup kralja, finale:
Barcelona - Real 80-61

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije