Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Barcelona prvak Europe, Lazarov: Sjetio sam se Džombe, i on je dugo čekao naslov

Barcelona
Foto: Marius Becker/DPA/Pixsell
31.05.2015.
u 20:58

Barcelonu su do pobjede vodili Nikola Karabatić i Gudjon Valur Sigurdsson koji su postigli po šest golova, a Danijel Šarić je skupio 12 obrana.

Rukometaši Barcelone osvojili su deveti put pehar namijenjen najboljoj momčadi Lige prvaka. U finalu, koje je igrano pred 20.000 gledatelja u Köln areni, Barcelona (Karabatić 6, Sigurdsson 6, Tomas 5) je pobijedila mađarski Veszprem (Alilović deset obrana, Sulić 2) sa 28:23 (14:10).

Jednom je Barca osvojila Kup prvaka, te osam puta Ligu prvaka. Ukupno devet trofeja. Zanimljivo je da su prvi put bili pobjednici 1991. godine kada je za njih igrao Veselin Vujović, današnji trener PPD Zagreba.

Neizvjesnost je bila samo u jednom trenutku, kada su se Mađari približili na minus dva (19:17) i imali tri napada da dođu na minus jedan. Nisu uspjeli i Barcelona je to kaznila serijom od 3:0 i otišla na nedostižnih plus pet (22:17).

Tri naslova sa tri kluba

- Imali smo veliki pritisak uoči finala. Čak sam i sebi nametnuo određeni pritisak. Jednostavno nisam mogao zamisliti da izgubimo ovo finale. Obranu smo odigrali na zaista visokom nivou. Ponovno je bio sjajan naš vratar Danijel Šarić, U napadu smo igrali pametno. Znali smo da su Mađari jaki u igri jedan na jedan. Kada su se približili izdržali smo pritisak - rekao je Nikola Karabatić koji je triput osvojio Ligu prvaka i to sa tri različita kluba - Montpellierom, Kielom i sada Barcelonom.

Sljedeće sezone mogao bi i sa četvrtim - PSG-om.

Nakon utakmice jedan je igrač Barcelone bio posebno sretan. Kiro Lazarov osvojio je svoj prvi trofej pobjednika Lige prvaka. Postao je prvi Makedonac kojem je to uspjelo. Nije išlo sa Ciudad Realom, Zagrebom, Veszpremom. I konačno je dočekao.

- Nemam riječi kojima bi opisao ovaj trenutak. Sve ove godine sam se mučio da osvojim ovaj trofej i nikako nije išlo. No, nisam odustajao. Sjetio sam se odmah Džombe. I on je stalno gubio finala, sve dok nije došao u Ciudad Real - istaknuo je Lazarov koji jako dobro poznaje prilike u Veszpremu. Tamo je godinama igrao.

- Iskreno, nisam se bojao da nam mogu uzeti trofej. Ove sezone igrali su jako dobro, pametno, nametnuli su španjolski stil. Dvaput su igrali finale, dvaput su izgubili. Morat će još malo pričekati - istaknuo je Lazarov.

Bjelorus Rutenka osvojio je kao igrač šesti put Ligu prvaka. Dostigao je po broju naslova dva vratara - Šveđanina Svenssona i Španjolca Barrufeta. No, rekorder, sa sedam naslova ostao je Andrej Šepkin. Od hrvatskih igrača najviše osvojenih Lige prvaka ima Patrik Ćavar - po dvije sa Zagrebom i Barcelonom.

Razočarani Duvnjak

U utakmici za treće mjesto Kielce (Šego, Buntić 4, Štrlek 2, Čupić 1, Musa) je pobijedilo Kiel (Duvnjak 4) sa 28:26.

Poljska momčad dvaput je igrala na zavšnom turniru i dvaput se kući vraća sa trećim mjestom.

- Razočaran sam, jako sam razočaran. Završili smo kao posljednji, ali to je tako. Nismo bili pravi na ovom turniru, iako smo se dobro pripremali – rekao je Domagoj Duvnjak.

>> Alilović i Sulić nadjačali neraspoloženog Duvnjaka i odveli Veszprem u finale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije