Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska, 32. kolo

Barca pobijedila Zaragozu, Messi došao do 60 golova u sezoni!

Ivo Karlović
Foto: AFP
1/2
07.04.2012.
u 22:14

Zadnji koji je zabio 60 ili više golova u vrhunskim europskim ligama, bio je Gerd Müller 1972/73. u dresu Bayerna (67 golova).

Njegovo Veličanstvo ponovo se ukazalo! U pobjedi Barcelone u Zaragozi protiv istoimenog domaćina 4:1, u sklopu 32. kola španjolskog nogometnog prvenstva, Lionel Messi postigao je dva pogotka. Time je argentinski čarobnjak došao do brojke od 60 golova u sezoni! Prvi je to put od sezone 1972/73. u vrhunskim europskim ligama da je neki nogometaš došao do 60 i više golova. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je Gerd Müller koji je u spomenutoj sezoni u dresu Bayerna zabio 67 golova.

Podsjetimo, u prošloj je sezoni zabio "samo" 53 gola...

Inače, Barca je gostovanje kod Zaragoze, za koju Dujmović nije ulazio u igru s klupe, otvorila loše. Prvo su domaći imali kazneni udarac kojega su promašili u 24. minuti, a onda su i poveli preko Arande u 30. minuti, no ubrzo su stvari sjele na svoje mjesto. Puyol je izjednačio u 36. na 1:1, a Messi tri minute kasnije zabio svoj prvi gol na utakmici. U 86. minuti zatim je Argentinac zabio s bijele točke nakon prekršaja na Alexisu Sanchezu, a stigao je i asistirati za jedan gol, onaj Pedra u 90. za konačnih 4:1.

Poredak: Real M. 78 (-1), Barcelona 75...

Komentara 2

SE
serđo
22:26 07.04.2012.

dobro je, drugo mjesto je osigurano.

Avatar nekakav
nekakav
18:17 08.04.2012.

kad patuljak promijeni klub, i tamo nastavi sa golovima, pobjedama, bude priznata veličina. ovako, on je samo igrač barcelone. u reprezentaciji nije ništa i neće osvojiti. da je takva klasa kakvog ga novinari prikazuju on bi odlučivao utakmice. al nije. cr7 je za njega klasa, priznatau divje lige, u dva strašna kluba. messi još mora jesti puno graha, i pucati na gol i u nekoj drugoj ekipi. do onda, nek nosi kopačke pravim igačima. čak je i kranjčar za njega igrač. messi...on je nevažan za barcelonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije