Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometni vladari

Barca kao nitko dosad

Lionel Messi
Foto: AFP
1/2
20.12.2009.
u 14:35

- Ponosan sam što sam predsjednik ove momčadi, hvala svima, a Guardiola može ostati trener do kada želi, kaže Laporta.

Guardiola je i šesti put u 2010. godini letio u zrak! S jednakim zanosom kao i pet puta dosad Barcelonini igrači željeli su zahvaliti svom šefu koji ih je odveo na sam krov svijeta. Da, tamo stanuje danas najbolja svjetska momčad, koja je u 2009. godini dominirala a u najboljoj formi bila baš kada su se 'dijelila' zlata.

Nedvojbeno je to rukopis Josepha Guardiole, 38-godišnjeg bivšeg vrsnog igrača Barcelone te čovjeka koji je u nogometni svijet zagazio u ljeto 2008. Na kraju, nakon što mu je najbolji svjetski nogometaš donio naslov svjetskoga prvaka, nije želio skrivati suze:

Dar za obitelj

– Bližimo se blagdanima, ovo je najljepši dar našim navijačima, ali i igračima, svima u klubu, našim obiteljima. Emotivno sam proživio sve ovo i nemojte mi to zamjeriti – rekao je Pepe Guardiola u subotu navečer u Abu Dhabiju, gdje je Barcelona postala najbolji svjetski klub.

Predsjednik Laporta vjerovao je mladom stručnjaku, koji je već osjetio slavu s Rijkaardovom Barcelonom prije tri godine, te mu je odmah nakon utakmice i zahvalio.

– Znao je u odlučujućim trenucima pogoditi s formom, s igračima. Znam da će se ovo teško ponoviti, no ova Barcelona od ovog trenutka želi samo nastaviti osvajati trofeje. I bit će uzbudljiva sezona jer Real Madrid igra sve bolje a u Europi ima dosta odličnih momčadi. Sada se idemo samo dobro proveseliti. A Guardiola može ostati trener dok god bude želio.

Messi je jednu divnu godinu zaokružio golom, nakon što je osvojio sve počasti, i danas je ideolog igre, ali bez dojmljivih suigrača teško bi uspio. Pitali smo Roberta Prosinečkog (koji je čestitao SMS-om Guardioli, s kojim je igrao u Barceloni), koga bi od Barceloninih igrača stavio u idealnu europsku klupsku momčad godine.

Najšarmantniji nogomet

– Tri vezna – Messi, Iniesta i Xavi možda su i ključ svega. Dani Alves je fantastičan igrač, a Eto'o i Ibrahimović (svaki po pola sezone) bili bi u toj družini.

O ukusima se ne raspravlja, ali ova Barcelona po stilu i šarmu nogometne igre lijepa je kao i Rijkaardova prije tri godine i Van Gaalov Ajax prije 15 godina. Po rezultatima je pak mister svih mistera. I teško će ju netko dostići.

Guardiola kralj kao debitant

U 2009. godini Barcelona je osvojila šest velikih trofeja. Redom su osvajani Kup Španjolske, Prvenstvo Španjolske, Liga prvaka, Superkup Španjolske, Superkup Europe i na kraju Interkontinentalni kup. I to s Guardiolom na klupi, koji je debitirao lanjske sezone.

Ključne riječi

Komentara 4

ZG
-z-g-u-srcu-
15:57 20.12.2009.

iako sam veliki navijac reala moram cestitati barci na ovim uspjesima :DDDD

BA
bassland
16:27 20.12.2009.

Kao fan Juventusa također svaka čast ovoj čudesnoj ekipi, ovo je predivno!!!

MI
milton
18:38 20.12.2009.

Ipak je Juve naj svih vremena, ali svaka čast Barci. Juve za sva vremena - Combi, Rosetta, Caligaris, Monti, Scirea; Del Piero, Platini, Ferrari; Orsi, Bettega, Baggio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije