Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački gradonačelnik o stanju u Ciboni

Bandić: Nisam se napio, Cibona je dužna 120 milijuna kuna

\'03.05.,2010., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic u posjetu Kristijanu Trokteru, policajcu ozlijedjenom u huliganskim neredima na utakmici Dinamo-Hajduk koji se oporavlja u KBC-u Zagreb.  Photo: Bor
Boris Ščitar/Pixsell
29.11.2010.
u 14:19

Milan Bandić pribojava se da su Cibonini dugovi mnogo veći od objavljenih 65 milijuna kuna. - Nisam se napio nego se s razlogom pribojavam da dugovi Cibone, kada se sve zbroji, nisu i do 120 milijuna kuna - kazao je Milan Bandić

Milan Bandić pribojava se da su Cibonini dugovi znatno veći od objavljenih 65 milijuna kuna.

– Nisam se napio nego se s razlogom pribojavam da su dugovi Cibone, kada se sve zbroji, i 120 milijuna kuna – na konferenciji za novinare kazao je zagrebački gradonačelnik okružen s dvadesetak svojih pobočnika.

Osvrnuo se Bandić i na građanske inicijative za spašavanje Cibone i okupljanje dobronamjernika na Tuškancu. Na mjestu gdje je nekad igrala Cibonina preteča Lokomotiva.

– Rješenje na Tuškancu nudi udruga kolibrija ili ptica pjevica. Zamislite, oni predlažu da Grad svoje prostore unajmi od Cibone i da preuzme dug Zagrebačke banke. Mi smo i danas imali jedan sastanak sa Zagrebačkom bankom na tu temu. I dok drugi cvrkuću po Tuškancu kako će oni pomoći Ciboni, mi sve poduzimamo da spasimo taj brend.

Više Ciboni nego Dinamu?!


Inicijativi Za spas Cibone u subotu su se priključili i bivši predsjednik kluba Ivo Jelušić te predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem, obojica SDP-ovci.

– Čitam da su neki počeli igrati košarku, da je neki vole, da je košarka nekima u interesu. Pa ja se divim tim ljudima. Ne znam jesu li ikad uzeli košarkašku loptu u ruke. Pozivam ih da bacamo slobodna bacanja, pa tko pogodi više, neka nosi.

Pokušavao je Bandić novinare uvjeriti da je u posljednjih 10 godina Cibona od Grada dobila kao i Dinamo, čak i više od Dinama. Naglasio je da moraju otići oni koji su do svega doveli, no nije htio imenovati nikoga osim Knege i Previšića.

– Ja sam za Cibonu, ali ne i ovo društvo koje je klub dovelo do ovakva stanja. Oni moraju otići. I odgovarati. Zato smo i predali zahtjev Državnom odvjetništvu i policiji. Tražili smo određene papire, nismo ih dobili i tu prestaje moja odgovornost za marifetluke i netransparentno poslovanje Cibone. To neka čine neke druge institucije. No, ja kao gradonačelnik mogu reći da to društvo mora otići. Ne samo Knego i Previšić, nego svi. Pakujte se. Iz gradske blagajne, dok sam ja gradonačelnik, dok je to društvo tamo u taj klub neće otići niti kuna.

Ne vjeruju u ostavke


Premda su direktor Knego i predsjednik Previšić objavili svoje ostavke, Bandić i njegovi suradnici ne vjeruju da su one stvarne.

– Početak je konsolidacije Cibone da Grad preuzme poslovne prostore i dvoranu, ali i uvede nova pravila igre. Uz preuzimanje duga Zagrebačke banke. Na skupštini u prosincu gradski zastupnici dobit će taj prijedlog.

Prema svemu sudeći, Cibonina momčad ostat će i dalje u pat-poziciji jer Gradska skupština ozbiljno će se klubom baviti tek na sjednici potkraj prosinca. A tada će već isteći ultimatum koji su igrači dali klubu i Gradu. A možda će, poput Delaša, još netko otići.

Knego: Ako treba, već sutra prestat ću dolaziti u klub

Kad smo direktoru u ostavci Andri Knegi kazali da gradonačelnik Bandić i gradski čelnici ne vjeruju u njegovu i Previšićevu ostavku, kazao je:

– Ja se ponašam prema našem statutu koji kaže da sam dužan raditi još mjesec dana nakon što je upravni odbor kluba prihvatio moju ostavku, dakle do 23. prosinca. No, ako gospodin Bandić želi da ja to ne radim, ja od sutra neću dolaziti na posao. Mogu odmah obaviti i primopredaju ako treba.

Knego nam je potvrdio da je u ponedjeljak bio posljednji dan za plaćanje duga Amerikancu Antoniju Gravesu.

– Mi to, nažalost, nemamo odakle platiti. Naš sportski direktor Mihovil Nakić uvjerava me da, osim toga što ne možemo registrirati stranca, neće biti drugih sankcija Europske Fibe – objašnjava Knego.

Ključne riječi

Komentara 18

CR
Crvenokosi
14:50 29.11.2010.

Bravo Bandicu.To je pravo rijesavanje problema.Do kada lopovi misle da ce nekaznjeno moci potkradati ovu drzavu i unistavati klubove i igrace zbog svog egoizma.Da je Novosel direktor Cibone iz sjene a Milicevic i ostali njegovi patroni to svi znaju.Stavite Knegu u zatvor pa ce te vidjeti kad propjeva tko je davao naredbe.Nesto slicno kao Sanader.Otkad je Novosel kao totalni nestrucnjak koji je plivao na valovima politike preuzeo Cibonu nije odgojen niti jedan veliki igrac niti je Cibona i Hrvatska reprezentacija postigla ikakav uspjeh u Europi.Cibona je bila bankomat Novosela i Milicevica i njihovih poslusnika.Mile strpaj to u zatvor i oslobodi prolaz Cibone da se ne daj boze desi kakva nesreca nitko ne moze u prolaz zbog lokala Novoselovog sina.

OB
-obrisani-
15:06 29.11.2010.

Tako je Bandiću, pa neće ova banda lopovska preko tebe živa krast i potkradat našu domovinu. Ti si taj koji to nije i neće dozvolit ni kad si pijan ni kad si pripit. Zato te mi iz KRADEZEA i volimo ko konja mada si nam pokro glasove u HiH (hercegovini i hercegbosni). Ja bi te najradije zvao CSI Bandić koliko si ti pošten i pametan. Tvoj Boris Kunst

RE
rene
18:34 29.11.2010.

VC15 neznam na koga si mislio, ja nisam zagorac, nego primorac, a cibona mi je simpaticna jos iz vremena knege, nakica cuture, oba petrovica itd ... i sad jer igraju euroligu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije