Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKA KRUNA

'Balkanska' kolonija s dinamovcima i hajdukovcem obranila naslov u Litvi

Europa Conference League - Group H - Zalgiris v Pyunik
Foto: INTS KALNINS/REUTERS
1/4
27.10.2022.
u 18:15

Klub u kojem se nalazi čak sedam bivših HNL-ovaca večeras se u Konferencijskoj ligi susreće s Baselom.

Litavski Žalgiris ponovno je naslov prvaka tamošnje A-Lyge. U netom završenoj sezoni uzeli su i Kup te dvostrukom krunom potvrdili kako su najbolja momčad u zemlji.

A momčad je sazdana od podosta igrača s naših područja, igrača koji su svojevremeno bili u HNL-u. Tako se u svlačionici iz redova Hajduka nalazi Tomislav Duka, iz Dinamovih Slovak Jakub Sylvestr i Josip Tadić, koji je bio i u Osijeku.

Zatim, stoperski trojac Nemanja Ljubisavljević (Gorica), Ivan Tatomirović (Inter Z.) te Mario Pavelić (Rijeka), kao i Petar Mamić, koji je odrastao u Dinamu pa igrao za Rijeku, Varaždin i druge. Uglavnom – puna kuća 'naših'!

Soccer Football - Europa Conference League - Group H - Zalgiris v Pyunik - LFF Stadium, Vilnius, Lithuania - October 13, 2022 Zalgiris' Fabien Ourega in action with Pyunik's Luka Juricic REUTERS/Ints Kalnins Photo: INTS KALNINS/REUTERS
Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Obično bi se za naslov borili s konkurentskom Suduvom, no ove su ga sezone osvojili premoćno, sa 72 boda, odnosno 15 više od drugog Hegelmanna. Suduva je treća s 54.

Kup su, pak, uzeli upravo protiv Hegelmanna, kojeg su porazili s 2:1 nakon produžetaka. Pogodak odluke postigao je Pavelić u 110. minuti.

Nisu imali puno vremena za slavlje jer ih već večeras čeka ogled Konferencijske lige protiv Basela. Iako su posljednji, još je sve otvoreno na tablici. Susret je na rasporedu od 21 sat

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte komentare navijača Dinama nakon remija sa Shkupijem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije