Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTONIJA BALEK Antoniju je usrećila nagrada

Balek: To mi je veliki dar za Novu godinu

30.12.2008.
u 21:34

Antonija Balek nije skrivala oduševljenje kada smo joj kazali da je izabrana za najbolju sportašicu s invalidnošću u godini na izmaku.

– Zaista? Odlično, ne možete ni zamisliti koliko ste me obradovali, pa to mi je najbolji dar za Novu godinu. Presretna sam, ne znam kako to proslaviti – veselim glasom govorila je Antonija Balek.

A nagradu je i zaslužila. Bez obzira na sve kontroverze koje su se naknadno pojavile te na suspenziju koju je dobila, Antonija je naciju dvaput oduševila. Kraljevala je u Pekingu na Paralimpijskim igrama, osvojila zlatne medalje u bacanju koplja i kugle te u obje discipline srušila svjetske rekorde.

– Iako sam dosad dobila dosta nagrada, ova mi je još jedan veliki poticaj. Nikad se nisam bojala rada, ali kada vam ljudi pokažu koliko to cijene, dobijete dodatnu volju i želju. Ne sumnjam da ću nagradu opravdati – kaže Antonija.

Suspenzija joj ubrzo istječe, a Antonija svakodnevno trenira kako bi nadoknadila propušteno.

– Prvo se mora vratiti u prijašnje stanje, a tek potom početi ozbiljno raditi. No, Antonija je veliki borac i radnik, ima sjajne radne navike i siguran sam da će sve ubrzo biti u najboljem redu – kaže Nino Aviani, novi trener Antonije Balek.

A novac, čak 616 tisuća kuna koje je dobila kao nagradu od Vlade, još nije počela trošiti.

– Moram prvo vidjeti kako će se neke stvari odvijati. Ne znam hoću li dobiti stan od grada, možda ću ga morati sama kupiti. Najviše bih voljela otići na operaciju presađivanja matičnih stanica, no prije toga moram napraviti pretrage kako bi se vidjelo koliko bi mi takva operacija koristila. Vremena imam i za to, ali i za nove pobjede kojima se nadam – kazala je na kraju Antonija Balek.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije