Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Mario Galinović i Igor Bišćan spasili Panathinaikos u dvoboju s Barcelonom

Balabanov mat

spo_balaban.jpg
import
Autori: Predrag Jurišić, Igor Flak, Drago Hudika, Ante Buškulić
19.10.2005.
u 01:09

Nakon vatrometa prigoda i promašaja na bečkom Prateru petnaest minuta prije gašenja reflektora Boško Balaban je s(p)retnim pogotkom donio veliku 1:0 pobjedu Clubu Bruggeu u ogledu s bečkim Rapidom. Taj bi pogodak lako mogao za Belgijce značiti proljeće u Europi jer Bayern koji već ima devet bodova i Juventus su ipak nedodirljivi u skupini.

Hrvatski nogometni reprezentativac je, pogodtka, imao još dobrih akcija, dvije krasne asistencije i uputio sedam udaraca od kojih su tri završila u okvir vrata. Još jednom je dokazao kako je bez konkurencije najbolji igrač Bruggea. A s vrata sve dobro vidi klupski i reprezentativni kolega.

- Boško je još jednom potvrdio dobru formu, postigao je taj vrijedan pogodak i uz dobru igru svoj je posao obavio. No, moram dodati da je ovo najbolja igra Club Bruggea ove sezone. Mi smo i prije početka Lige prvaka znali da su Bayern i Juve nedodirljivi, a cilj je biti ispred Rapida. Sada smo posve blizu - rekao je sinoć iz Beča Tomislav Butina.

Butina opet u formi
Uz bodove i pohvale Blabanu, Bruggeov navijač još je jednom zapljeskao i svom vrataru, koji je ponovno bio nesavladiv.
- Obranio sam nekoliko teških lopti, mislim tri zicera, i moram biti iskren, jako sam zadovoljan kako sam branio u Beču. Nakon problema i pehova koji su me pratili, sad sam ponovno onaj stari.

U zraku je ostala situacija iz 42. minute zbog koje su Austrijanci dugo napadali škotskog suca Dougala kad je navodno Butina kojeg je lopta napucala u prsa bila već u mreži.
- Ne mogu sa sigurnošću tvrditi je li bio ili ne pogodak. Jedna kamera pokazuje da je bio pogodak, druge tri da nije. Stvarno ne znam.
Iz kluba nema ponude za novi ugovor, pa je Butina primoran dobro braniti, a Liga prvaka je najbolje mjesto.  
Prema Butininim riječima Ivan Leko je puno trčao i odigrao vrlo dobro.

Eto će zapamtiti Galinovića  
Na toplijem jugoistoku Europe, na rasprodanom (65.000) atenskom Spiyros Louis stadionu Barcelona je protiv Panathinaikosa držala 61:39 posto lopte u nogama, strašan pritisak u nastavku no Ronalndinho i društvo su se morali zadovoljiti s 0:0. A navijač slavnog katalonskog kluba dobro će zapamtiti Marija Galinovića, Hrvata na vratima Panathinaikosa koji i dalje brani u velikoj formi.

U sam smiraj sraza bravurozno je zaustavio udarac Etoa, a bila je to samo potvrda dominacije našeg vratara u čestim sučeljavanjima s Barceloninim nogometašima. Kad je i on u 81. minuti potpisao kapitulaciju, na crti vrata stvorio se Igor Bišćan, kojeg je trener Malesani poslao na travnjak nakon četiri utakmice posta. Beli je igrao u obrani na mjestu zadnjeg čovjeka i bilo je to njegovo dojmljivo izdanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije