Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC - DINAMO 1:3

Badelj: Trebalo se oznojiti za pobjedu

Karlovac - Dinamo
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/7
22.11.2009.
u 22:06

U posljednjem susretu 15. kola PHNL, Dinamo je u Karlovcu sa 3:1 došao do jedanaeste pobjede i učvrstio prvo mjesto ispred Šibenika.

Dinamov trener Krunoslav Jurčić održao je obećanje i u sraz s Karlovcem poslao mnogo mlađu momčad nego li je to ranije činio. Tek je godinama odskakao Tomislav Butina, ponovno kapetan Dinama.

I isplatilo se Jurčiću takvo opredjeljenje, stigao je do nove pobjede iako se ne može reći da su plavi igrali bajno. No, Karlovac im nije dao razigrati se svojim načinom igre. Domaćin se postavio očekivano čvrsto, vrlo blizu svojih 16 metara i pustio je Dinamo da igra, ali dovoljno daleko od zone opasnosti.

Izabranici Igora Pamića su krenuli i oštro, pa je Badelj brzo dobio zavoj na glavi, a Sivonjiću se ukazivala pomoć. Dinamo je apsolutno imao posjed lopte, Pamić je odlučio pustiti zadnju liniju plavih da kombinira na sredini igrlišta. Dalje od toga Jurčićevi igrači teško su prolazili, kao i protiv mnogih ranijih suparničkih obrambenih bedema.

Kao da je Pamić svojim igračima zaprijetio da će im davati žute kartone ako prijeđu centar. Pravu priliku Zagrepčani nisu stvorili sve dok nije pogriješio Kovačević, promašio loptu koja je došla do Moralesa. Dinamov Čileanac opalio je svom snagom iskosa, ali ravno u vratara Grabovca.

No, dojam je da bez obzira na to da nisu rano zabili nije bilo nervoze kod "zlatnih" maksimirskih igrača. Ali je zato bilo mnogo veselja kad je u 30. minuti prizemni udarac Badelja s preko 20 metara prevario vratara Grabovca i donio vodstvo nakon pola sata igre.

Samo minutu kasnije Morales nije iskoristio matnu situaciju s kojom bi se mnogo toga riješilo u ipak ranoj fazi utakmice. Nakon primljenog pogotka Karlovac se odvažio i barem dvaput prešao sredinu terena. No, onda su shvatili da bi to moglo biti opasno i vratili su se u svoju početnu formaciju 5-5-0 na svojoj polovici.

No, ni to im nije pomoglo, Slepička je već uobičajeno odličan asistent, pa je tu seriju nastavio i blizu Korane. Pronašao je Moralesa koji se bacio i letećim volejem, gotovo preko glave, u 55. minuti zabio za 2:0. I to je zapravo označilo kraj, pobjednik se znao iako je Kovačević mogao malo zakomplicirati život Dinamu da je pogodio sa 16 metara.

Zakomplicirao ga je Novinić smanjivši prednost Dinama u 72. minuti udarcem glavom, ali više od toga Karlovac nije uspio. Dinamo se poslije krize koju je imao, očito vratio pobjedama, nakon što je natrpao Šibenik, sada se prilično lako obračunao s novakom u ligi, ali i dosadašnjim ugodnim iznenađenjem.

Karlovac se nadao da će skinuti još jedan veliki "skalp", Igor Pamić je nakon pobjede nad Hajdukom poželio i slavlje nad Dinamo, ali to ipak nije mogao dočekati. Konačnih 3:1 postavio je Badelj u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon dobre akcije mladog Andreja Kramarića.

Igrač utakmice i dvostruki strijelac Milan Badelj bio je zadovoljan igrom, ali pohvalio je i Karlovčane:

– Bili smo bolji, tu nema sumnje, no Karlovac se pokazao kao ozbiljna momčad i trebalo se oznojiti za pobjedu, koja je, ipak, sasvim zaslužena. Sigurno da je na dobro raspoloženje u momčadi utjecala i odluka Uefe o povratu tri boda. Sada se okrećemo Bruxellesu i uvjeren sam da tamo možemo doći do pobjede i, poklope li se drugi rezultati, dočekati proljeće u Europi.

Andrej Kramarić također je bio zadovoljan izdanjem modrih pokraj Korane:

– Odigrali smo dobru utakmicu protiv čvrstog suparnika. Atmosfera je bila sjajna, navijači obje momčadi bili su izvanredni i korektni i vjerujem da smo im se odužili lijepom predstavom.

Karlovčani, svjesni snage gostiju, nisu previše žalili zbog poraza. Borislav Pilipović priznaje:

– Pokušali smo parirati Dinamu, ozbiljnije im se suprotstaviti, no kada su raspoloženi, Zagrepčani su u ovom trenutku drugi svijet za sve hrvatske klubove, pa tako i za nas.

Prva HNL, 15. kolo:

Karlovac - Dinamo 1:3

Stadion Branka Čavlovića Čavleka.

Gledatelja: 4500.

Vrijeme: ugodno.

Sudac: Burilo (Osijek) 6.5.

POGOCI: 0:1 Badelj (30), 0:2 Morales (55, Slepička), 1:2 Novinić (72, Pamić), 1:3 Badelj (90+3, Kramarić)

Igrač utakmice: Milan Badelj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije