Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neočekivana gesta boksača

Babić otpilio Pijetraja, a sada ga moli da mu se vrati: 'Zaje*** sam, srce me boli'

Zagreb: Boksač Alen Babić Babo
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/6
03.11.2023.
u 08:00

– U najveću borbu života ušao sam s ljudima koji su iznevjerili moje puno povjerenje te su s osmijehom nestali iz mojeg života iste sekunde. Dok sam silazio iz ringa, jedan čovjek mi je bio pred očima, moj mentor sa slike Leonard Pijetraj. Zaje.o sam. Hoću se vratiti kući.

Boksački profesionalac Alen Babić učinio je nešto što ne pamtimo u domaćem sportsko-medijskom prostoru. Borac koji je sebe počastio nadimkom "The Savage" učinio je gestu kakvu od "Divljaka" ne biste očekivali. A Alen se javno pokajao i želi se vratiti bivšem treneru. Tako je barem on sam napisao na svom Facebook-profilu u tekstu koji jest neka vrsta javne isprike zbog odlaska od Leonarda Pijetraja te je, ispod zajedničke fotografije, objavio sljedeće:

"Na ovoj slici sam bio na vrhu svijeta, a par trenutaka nakon što je fotografija nastala kreće kaos. Ispostavilo se da se sve otelo kontroli i da sam, po ne znam koji put, otišao u 'crveno'. Sve mogu sam, najjači sam, nitko mi ne treba i slični osjećaji su mi postali hrana, baterija ili sam barem tako mislio. Ali... ona poznata kaže 'što ide gore, mora ići i dolje'. Moje dno dogodilo se u najgorem mogućem trenutku – u ringu pred borbu koja bi me lansirala u boksačku povijest pred očima cijele nacije."

S osmijehom su nestali

A bila je to borba s Poljakom Rozanskim za naslov WBC-ova svjetskog prvaka u novoustanovljenoj kategoriji bridger, koju je izgubio prekidom u prvoj rundi. A izgubio je od borca sličnog stila jer za tu borbu nije bio dobro taktički i psihološki pripremljen. A za to su, svakako, najodgovorniji ljudi koji su ga za tu borbu pripremali i to dobro naplatili. A prije svega je za to odgovoran izvjesni Anthony Wilson, trener koji se hvalio da je radio s 21 svjetskim prvakom (!?) i koji se, u ovom slučaju, nije proslavio.

– U najveću borbu života ušao sam s ljudima koji su iznevjerili moje puno povjerenje te su s osmijehom nestali iz mojeg života iste sekunde. Dok sam silazio iz ringa, jedan čovjek mi je bio pred očima, moj mentor sa slike Leonard Pijetraj. Zaje.o sam. Hoću se vratiti kući.

A hoće li se vratiti u Boksački klub Leonardo, to sada ovisi o Pijetraju, koji je dobio što mu oku godi (javnu ispriku) na čemu je inzistirao da bi se o Babićevu mogućem povratku uopće moglo i razgovarati. A Babić se ovim istupom, u odnosu na ono što je o Pijetraju govorio, doista ponizio i ostaje vidjeti hoće li Leo imati potrebu da ga dodatno ponizi, recimo cijenom rada uz koju bi se taj sportski brak obnovio.

A kako je došlo do njihova razlaza, Babić je nedavno objasnio u podcastu "Psihokast" s Vasom "Psihopatom" Bakočevićem.

– Ja sam svojeglav i radio sam što sam htio. Dva mjeseca prije najvažnijeg meča karijere ja dođem s torbom na trening, a Leo me zove na razgovor zbog toga što ga nisam zvao kod Furyja na kamp. Mada sam ga zvao, ali nije htio doći. A takav razgovor s njim imam jednom dnevno, barem sedam puta tjedno, i ne da mi se to slušati. I u jednom trenutku puknem. Rekao sam mu ružne stvari kao: "Ne mogu Vas više gledati" i "Neću više ovako", na što on kazao: "Dobro, neću ni ja." Eto, tako smo se mi razišli.

Dogodilo se to, dakle, uoči Babićeve borbe karijere.

– Trebao mi je tada najviše na svijetu, a nakon te borbe prvi je okrenuo Hrvatsku protiv mene. Gledao sam ga kao mentora, a on je 15 minuta nakon borbe već dao intervju pa me povrijedio. Trebao je on to pregrmjeti, a ja bih rekao da sam ja zaje.ao. Nakon te borbe on me prekrižio iz boksa. I to sam shvatio kao napad i uvrijedio sam se jako. Nisam ga bio spreman vidjeti jer bi to moglo loše završiti. Nije da pričam da ćemo se tući, nego ne bih volio kazati mu nešto što ne želim. Očito smo prešli neke granice gdje smo bili dobri.

Jedan od onih koji bi svakako volio da se ovo pomirenje dogodi jest teškaš Marko Milun, koji je s Babićem jako dobar prijatelj i koji jako dobro boksa otkako je i sam počeo ponovno vjerovati Pijetraju.

Problem je što ne mogu šutjeti

– Ja se moram vratiti zbog Miluna koliko i zbog Lea, jer on je spona. Obećao sam mu to. Jako mi je teško, srce me boli što smo se uopće razišli. Sve što sam u životu htio bilo je vezano za tu dvoranu, a ja tu dvoranu više nemam i osjećam se loše zbog toga. Ako se vratim, to će biti za cijeli život, a ako odem tamo, nisam spreman na to da ću morati šutjeti, jer ja s tim imam problem.

Eto, tako je govorio nesuđeni svjetski prvak Alen Babić u podcastu kod "Psihopata" Vase prije ne više od dva tjedna. I sada nam ostaje vidjeti hoće li ga trener koji ga je stvorio, i koji se nećka, opet prihvatiti.

 
 
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
08:25 03.11.2023.

Od nadimka Savage bolje bi mu pristajao naziv Chaotic. Da trenira koliko priča možda, kažem možda, bi bilo nešto od njega.

KU
Kujttim
09:02 03.11.2023.

Sve je to dio poslovnog odnosa u boksačkim krugovima. Vjerojatno Babiću nedostaju Marko Milun i Hrvoje Sepp kao sparing partneri, a manje mu nedostaje Pijetraj. Neka se piše o boksu premda nitko od ovih naših boksača neće napraviti neki rezultat. Mala smo zemlja, nema poslovnog interesa, a ni njihove kvalitete nisu nešto. Tu mislim i na Hrgovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije