Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

Babić četiri sekunde prije kraja zabio za pobjedu Cedevite i osminu finala!

Cedevita
Marko Lukunic/PIXSELL
04.02.2015.
u 23:52

- Problemi su nastali kada su suci pustili grublju igru na koju mi nismo odgovorili pa smo se tu pogubili. Srećom, dobili smo još jednu infarktnu utakmicu, baš kao i protiv Zaragoze i Rome u Zagrebu

Košem Luke Babića, četiri sekunde prije kraja produžetka, desetkovana je Cedevita u gostima pobijedila Zaragozu (85:84) i tako se plasirala među 16 najboljih u Eurokupu. 

Zagrepčani su još jednom dokazali da u Europi u pravilu bolje igraju u gostima nego kod kuće, a posebice kada su u pitanju španjolske momčadi s kojima sada imaju skor 9-5. Bila je ovo utakmica u kojoj je Cedevita pokazala dva lica. Cedevitaši su izgledali najbolje u trećoj četvrtini kada su Gordić i sjajni Bilan odveli goste do "plus 17" u 28. minuti (61:44), nakon čega sokolovi gube kompas i počinju ponirati. 

Između 28. i 36. minute Zagrepčani čine pregršt nepromišljenosti i raspadaju se kao kula od karata pa domaćini u tih osam minuta čine 25:3. To crno razdoblje Cedevitin trener Jasmin Repeša vidio je ovako: 

- Problemi su nastali kada su suci pustili grublju igru na koju mi nismo odgovorili pa smo se tu pogubili. Srećom, dobili smo još jednu infarktnu utakmicu, baš kao i protiv Zaragoze i Rome u Zagrebu, što je za ovako mladu momčad dragocjeno. 

Kada se već činilo da je gostima brod potonuo, Tomas (9 koševa) zabija važnu tricu nakon koje su sokolovi opet dobili krila. Zahvaljujući koševima Pilepića (19 koševa) i Bilana (18 koševa) cedevitaši stižu na 75:77, Jelovac neometan promašuje tricu, a mladi Arapović zakucava nakon nesuđenog prekršaja na Bilanu za 77:77 i pripetavanje. A u dodatnih pet minuta stvar spašava Pilepić koji najprije pogađa iz bacanja, potom iz prodora, a na koncu, nakon finte, pogađa šut za 83:82. Nažalost, Landry odveć lako iz reketa zabija za vodstvo domaćina, pa gostima ostaje 11 sekundi za napad. Gordić (8 asistencija )umalo gubi loptu, ali potom iz auta (ispod koša) pronalazi utrčavajućeg Babića (11 koševa) koji preko glave zabija za pobjedu

- U jednom trenutku smo pomislili da je sve izgubljeno, no onda smo pokazali karakter odnosno da možemo igrati ogranu kada je najpotrebnije. Osim što smo osigurali prvo mjesto u skupini dodatno sretnim me čini to što mi je ovo prva pobjeda u Zaragozi - kazao je Pilepić koji ima dvije godine španjolskog iskustva.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
09:55 05.02.2015.

Čestitke dečkima i Repeši na pobjedi. Brajdiću, u košarci se igraju produžeci a pripetavaju se vitezovi Alkari!

Avatar Oneill
Oneill
17:33 05.02.2015.

Cestitke i od nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije