Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Championship

Azarenka bolja od Janković

Jelena Janković
Reuters
27.10.2009.
u 17:06

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka pobijedila je najbolju srpsku tenisačicu Jelenu Janković 6-2, 6-3 u prvom dvoboju odigranom na ovogodišnjem završnom turniru osam najboljih tenisačica svijeta, WTA Championshipu u Dohi.

Bio je to susret 1. kola u Bijeloj skupini u kojem je Azarenka svojom ofenzivom slomila Janković, te joj je čak pet puta oduzimala servis, a vlastiti je ispustila samo jednom. Azarenka je slavila nakon jednog sata i 22 minute igre, te je ostvarila drugu pobjedu u petom međusobnom susretu protiv Janković. Zanimljivo da je Azarenka prvi puta slavila još 2006. godine u Miamiju, kada je bila 15-godišnjakinja i 128. igračica na WTA ljestvici.

U utorak će prve susrete u Kestenjastoj skupini odigrati braniteljica naslova, Amerikanka Venus Williams i Ruskinja Jelena Dementjeva, te mlađa sestra Williams, Serena, koja je bila pobjednica Mastersa 2001. godine, i Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Ruskinja Jelena Dementjeva pobijedila je Amerikanku Venus Williams 3-6, 7-6(6), 6-2 nakon dva sata i 41 minute igre u prvom susretu u Kestenjastoj skupini na WTA Championshipu u Dohi.

Bila je to tek treća pobjeda Dementjeve protiv starije sestre Williams u njihovom 12. susretu, te prva nakon više od pet godina. Posljednji puta je Ruskinja svladala Venus 2004. godine u Miamiju, a nakon toga je Williams upisala šest uzastopnih pobjeda.

Američka tenisačica i u ovom susretu je u prvom setu i na početku drugog bila dominantna. Venus Williams osvojila je prvi set 6-3 i povela s 3-1 u drugom, kada je Ruskinja započela svoj povratak u meč. Uspjela je vratiti break zaostatka. Williams je u 11. gemu napravila break koji joj je osigurao servis za pobjedu, ali do meč-lopte nije stigla. Ruskinja se još jednom vratila, u tie-breaku je povela 6-3, Venus se vratila do 6-6, ali je zadnja dva poena u tie-breaku osvojila Dementjeva. U trećem setu nije bilo puno neizvjesnosti, Ruskinja je odjurila na 4-0 i povratka za Williams nije bilo...

Podsjećamo, Venus Williams je prošle godine osvojila WTA Championship u Dohi, svladavši u finalu Ruskinju Vjeru Zvonarjevu, koja je na ovogodišnjem izdanju samo u statusu rezerve.

Američka tenisačica Serena Williams svladala je Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 7-6(6), 7-5 nakon jednog sata i 50 minuta igre u susretu 1. kola Kestenjaste skupine na WTA Championshipu u Dohi.

Bila je to šesta pobjeda mlađe sestre Williams u osmom dvoboju protiv Kuznjecove, koja je u meču, a pogotovo u prvom setu propustila puno prilika. Povela je pobjednica ovogodišnjeg Roland Garrosa 3-1 u oba seta, a u prvom je imala i servis za set pri vodstvu 5-4. Najveću priliku ipak je Kuznjecova stekla u tie-breaku prvog seta u kojem je imala dvije vezane set-lopte, vodstvo 6-4, samo da bi izgubila četiri poena u nizu...

Williams je meč završila s 11 asova i 79% realizacije na prvom servisu. Iskoristila je četiri od sedam break-lopti, Kuznjecova tri od osam...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije