Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Bivši trener Chelseaja slijedeći tjedan stiže u Split

Avram Grant pregovara s Hajdukom!

07.11.2008.
u 18:58

U velikoj tajnosti predsjednik Hajduka Mate Peroš, zajedno s direktorom Fredijem Fiorentinijem, otputovao je u inozemstvo, točnije u London. S njima u društvu bio je i Giovanni Rosso, koji zbog operacije leđa još nije odigrao nijednu utakmicu u Hajdukovu dresu, ali je istaknuo kandidaturu za rad u klubu i vidi se na poziciji čovjeka vezanog uz prvu momčad.

Poveznica Rosso
Njih trojica jučer su zaustavila sve kontakte, nikome se nisu javljali na mobitel, ali kako se petak primicao kraju postajalo je sve jasnije da se Hajduk u engleskoj prijestolnici upustio u kontakte sa slavnim Avramom Grantom, koji je do prije pola godine vodio Chelseu, a u finalu Lige prvaka ostao bez naslova zbog promašenog jedanaeseterca Johna Terryja. Nećemo sad ponavljati kako je Grant na klupi zamijenio Jose Mourinha, ali u svakom slučaju njegov mogući dolazak na klupu Hajduka bio bi velika svjetska senzacija.

Zbog velikog prijateljstva s Grantom, koji ga je trenirao dvije godine u Maccabi Haifi, na put u London otišao je i, kao svojevrsna poveznica, Giovanni Rosso. Grant je Izraelac, Rosso je nogometnu slavu stekao u Izraelu, ima dvojno državljansto, a kada dođe u Izrael ima tretman božanstva.

Dugo smo tragali za putevima Hajdukove trojke. Prvo nagađanje je da su u Italiji, u kojoj Fredi Fiorentini ima odlične kontakte. Ali, da se Hajduk upustio u pregovore s trenerom Talijanom, na put ne bi išao Rosso.

Milijun eura po sezoni
Priča o treneru strancu u poljudskim kuloarima brujala je prošli tjedan, ali u vrijeme najžešćih pregovora sa Zlatkom Kranjčarom ta je kombinacija otpala. Kako vrijeme odmiče, opet se otvorila priča o velikom inozemnom treneru.

Stvarno je to bio ludi poljudski petak. Prava policijska potraga (i Uskok bi nam pozavidio na nekim radnjama) odvijala se za Perošem, Fiorentinijem i Rossom. Priča je otišla toliko daleko da smo saznali kako će Grant, pristane li na dolazak u Hajduk, potpisati dvogodišnji ugovor (jedan plus jedan), a Peroš mu je ponudio milijun eura po sezoni.

Prije neki dan nam je predsjednik Peroš za glavu poljudskog špijuna koji nam je otkrio Kranjčarove iznose nudio ekskluzivu, bombu od koje boli glava. Naravno, izvor smo sačuvali, a na kraju smo otkrili da je baš Grant ta poljudska bomba.

- Imamo trenera, sami smo ga našli, sami ćemo ga i izabrati - rekao nam je tada Peroš.

Službeni Hajduk oglasio se jučer oko 19 sati. Predsjednik Peroš, koji se cijeli dan nije javljao na mobitel, odaslao je poruku preko glasnogovornika Davora Pavića.

- Naša delegacija u kojoj su predsjednik Mate Peroš, direktor Fredi Fiorentini, te igrač Giovanni Rosso jučer je boravila u Londonu i razgovarala s Avramom Grantom. Grant će slijedeći tjedan doći u Split kako bi se nastavili razgovori o suradnji - kazao je Pavić.

Nije Peroš davao nikakve izjave, ali zadovoljan je razgovorima. Grant nije odbio bijele, to je već velika stvar za Splićane, ali njegova prva želja je trenirannje nekog od klubova iz Premiershipa. U svakom slučaju pregovori se nastavljaju, prvi razgovori su odrađeni, a Grant će se vrlo brzo pojaviti u Poljudu. Izraleskom stručnjaku toliko se svidjela ponuda Hajduka da je obećao, ukoliko se postane trener bijelih, da je moguća suradnja na nekom drugom niovu, sajvetničkom ili slično. O zadovoljstvu ponuđenim uvjetima ne treba ni nagađati, čim je Grant pristao na dolazak u Split znači da je Peroš u London doputovao s debelo popunjenim novčanikom. Samo otvaranje pregovora s Grantom velika je stvar za predsjednika Peroša, baš kao i za Rossu, koji je odradio početne kontakte.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije