Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROFEJNI KLUB

Austria Beč ostala bez licence, ima velikih financijskih problema

AUT, 1. FBL, SK Rapid Wien vs FK Austria Wien
EXPA/PIXSELL
13.04.2021.
u 18:11

"Zahvaljujući odluci o licenci koju smo dobili, točno znamo koje zahtjeve moramo ispuniti i na što se moramo usredotočiti. Učinit ćemo sve da na vrijeme pružimo dodatne informacije," rekao je predsjednik kluba Frank Hensel za klupsku stranicu.

 Jedan od najtrofejnijih austrijskih nogometnih klubova Austria Beč nije dobio licencu za natjecanje u idućoj sezoni, objavila je austrijska Bundesliga.

Vodstvo kluba koji je 24 puta bio austrijski prvak, a 27 puta pobjednik nacionalnog Kupa sada ima osam dana za žalbu. Ukoliko bečki klub i u drugoj instanci ostane bez licence, ostaje mu žalba Arbitražnom sudu koji nije tijelo Bundeslige i donosi konačnu odluku umjesto suda.

"Važno je da, unatoč pandemiji, postupak licenciranja obavljamo prema uobičajenoj proceduri i u duhu regularnosti natjecanja. Čak i u ovo izazovno vrijeme, naš je glavni prioritet da se prvenstvo odlučuje na terenu," kazao je predsjednik Bundeslige Christian Ebenbauer.

Austria se bori s velikim financijskim problemima. Posljednje godišnje izvješće pokazalo je obveze od 78 milijuna eura. Samo u sezoni 2019/20. klub je ostvario gubitak od 18,8 milijuna eura.

"Zahvaljujući odluci o licenci koju smo dobili, točno znamo koje zahtjeve moramo ispuniti i na što se moramo usredotočiti. Učinit ćemo sve da na vrijeme pružimo dodatne informacije," rekao je predsjednik kluba Frank Hensel za klupsku stranicu.

Ostalih 11 prvoligaša je dobilo licence, a od drugoligaša Austrija Klagenfurt, Wacker Innsbruck i GAK su dobili pravo nastupa u najvišoj ligi u slučaju promocije.

Proces izdavanja licenci za igranje u Bundesligi (1. i 2. liga) se završava 31. svibnja. Ukoliko Austrija ostane bez licence seli u treći razred austrijskog nogometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije