Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GILL I HEWITT

Australci ostvarili povijesnu olimpijsku pobjedu: Ovo je nešto posebno!

(BEIJING2022)CHINA-BEIJING-OLYMPIC WINTER GAMES-CURLING-MIXED DOUBLES-NORWAY VS AUSTRALIA (CN)
Zhou Mi/XINHUA
06.02.2022.
u 11:00

- Znala sam da to možemo, a sve je još slađe jer smo mislili kako nećemo ni odigrati ovu utakmicu

Tahli Gill i Dean Hewitt, australski mješoviti par u curlingu, ostvario je premijernu povijesnu pobjedu za tu reprezentaciju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Australska kombinacija pobijedila je s 9:6 suparnike iz Švicarske, Perret i Rios, inače nositelje srebrne medalje na Igrama u Pyeongchangu prije četiri godine. Australski par je gubio 3:6, ali je sve nadoknadio, preokrenuo i na kraju slavio pobjedu koja je time veća jer Australci zapravo nisu trebali ni nastupiti u ovom susretu 11. kola.

Naime, već je bilo odlučeno da se australska kombinacija mora oprostiti od Igara zbog pozitivnog testa na koronavirus kojeg je imala Tahli Gill. No, Australka je uspjela imati dva uzastopna PCR negativna testa te joj je odobren nastup.

- Toliko smo utakmica bili jako blizu pobjede i zato je ovo i više nego posebno. Znala sam da to možemo, a sve je još slađe jer smo mislili kako nećemo ni odigrati ovu utakmicu - rekla je Gill koja je u paru s Hewittom izgubila prethodnih sedam utakmica u nizu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije