Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Arsenal zabio pet komada i vratio se na vrh Premiershipa

Premier League - Southampton v Arsenal
Dylan Martinez/REUTERS
30.10.2022.
u 18:33

Vodeći Arsenal sada ima 31 bod, dva više od drugog Manchester Cityja, dok je Nottingham Forest na dnu s devet bodova, jednim manje od pretposljednjeg Wolverhamptona, a dva manje od 18. Leicestera.

Nogometaši Arsenala vratili su se na vrh ljestvice engleskog prvenstva uvjerljivom 5-0 (1-0) pobjedom protiv posljednjeg Nottingham Foresta u susretu 13. kola.

Mrežu gostiju "načeo" je Martinelli (5) u samom otvaranju kada je glavom odlično reagirao na ubačaj Sake, da bi početkom nastavka Arsenal riješio pitanje pobjednika s tri pogotka u manje od 15 minuta. Nelson (49, 52) je dva puta bio na pravom mjestu, da bi onda Partey (58) odličnim udarcem sa 20-ak metara povisio na 4-0. Konačni rezultat još jednim lijepim udarcem postavio je Odegaard (78).

Vodeći Arsenal sada ima 31 bod, dva više od drugog Manchester Cityja, dok je Nottingham Forest na dnu s devet bodova, jednim manje od pretposljednjeg Wolverhamptona, a dva manje od 18. Leicestera.

Union preokretom ostao na vrhu ljestvice

Union Berlin je i nakon 12. kola vodeća momčad njemačke Bundeslige, iako je do 79. minute gubio od Borussije Moenchengladbach, da bi u zadnjim sekundama dvoboja došao do pobjede od 2-1.  

Nico Elvedi je u 33. minuti doveo goste u vodstvo. Union je izjednačio u 79. minuti, kad je loptu u mrežu poslao Kevin Behrens. Berlinčanima je u 86. minuti zbog zaleđa poništen pogodak što ga je postigao Christopher Trimmel. Praktično u zadnjoj akciji na utakmici, u sedmoj minuti sučevog dodatka, nizozemski branič Danilho Doekhi glavom je poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Osmom pobjedom Union je došao do 26 bodova i zadržao jedan bod prednosti pred drugoplasiranim Bayernom. Treća je Borussia Dortmund sa 22 boda, dok je Borussia Moenchengladbach sa 16 bodova na 10. poziciji.

Standings provided by Sofascore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije