Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI TRANSFER NA POMOLU

Arsenal za 16-godišnjeg Hrvata spreman platiti 5 milijuna eura!

storyeditor/2023-10-28/klapija.jpg
29.10.2023.
u 20:26

Dino Klapija (16) talentirani je napadač Kustošije kojeg, osim Arsenala, prate i Chelsea, Manchester United, Leipzig...

Dino Klapija (16) talentirani je napadač Kustošije kojega žele Arsenal, Chelsea, Manchester United, RB Leipzig i Borussia Dortmund, potvrdio je i Daily Mail. Podsjetimo, već se pisalo da bi Klapija uskoro mogao potpisati za jednog od europskih velikana, a saznajemo da ga Kustošija ne misli pustiti za manje od pet milijuna eura. Englezi pišu o istoj cifri te ističu kako će hrvatski klub tražiti i postotak od budućeg transfera.

Klub koji odlično prodaje

Daily Mail navodi da se Arsenal posljednji uključio u utrku za Klapijom, no talentirani napadač navodno je najbliže baš londonskom klubu, koji razmišlja o tome da ga dovede već u siječnju, tijekom zimskog prijelaznog roka.

"Skauti trenera Mikela Artete gledali su njegove posljednje tri utakmice. Reputacija mu raste. Snažan je, brz, odličan u završnici s obje noge i dobro izvodi prekide", piše engleski medij dodajući kako su Leipzig i Dortmund najveća konkurencija Arsenalu.

"Kustošija ima status kluba koji stvara vrhunske mlade talente."

"Klapija i njegova obitelj svjesni su da uskoro moraju donijeti odluku koja se ne odnosi samo na selidbu u drugu zemlju, već je važno i igračevo obrazovanje. Postoji uvjerenje da je Arsenalov projekt privlačniji od Unitedova, ali su Leipzig i Dortmund velika konkurencija. Kustošija ima status kluba koji stvara vrhunske mlade talente kao što su Wolfsburgov Lovro Majer ili Mislav Oršić, koji je sada u Trabzonsporu. Također, Kustošija je ranije ove godine Barceloni prodala 19-godišnjeg središnjeg braniča Mikayila Fayea", piše Daily Mail.

Klapija je rođen u SAD-u

Klapija je rođen u SAD-u, a u prosincu prošle godine debitirao je kod Roberta Jarnija u U-17 reprezentaciji nakon što je zbog hrvatskih korijena izvadio hrvatsku putovnicu. Pratio ga je Dinamo, koji ga je prošle zime doveo iz New York Cityja, koji je dio grupacije Manchester Cityja, ali se maksimirski klub dvoumio oko potpisivanja profesionalnog ugovora.

Onda se u priču ubacio najuspješniji hrvatski menadžer Andy Bara, koji je Klapiji i njegovoj obitelji predstavio projekt Kustošije i nagovorio ih da dođu u njegov klub i potpišu ugovor. Klapija je pristao i u lipnju je potpisao ugovor s Kustošijom te odmah počeo trenirati sa seniorima. Za prvu momčad još nije zaigrao, a možda i neće jer će otići u neki od europskih velikana. Dogodi li se to, Dinamu će biti jako žao što nije prepoznao njegov talent.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije