Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERLIGA

Arsenal u sjajnom derbiju svladao United, opet ima plus pet ispred Cityja

Premier League - Arsenal v Manchester United
Foto: David Klein/REUTERS
1/3
22.01.2023.
u 19:44

Arsenal ponovo ima pet bodova ispred Manchester Cityja koji je rutinski pobijedio Wolverhampton sa 3-0 uz tri gola norveškog napadača Erlinga Haalanda (40, 50-11m, 54).

U derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je pobijedio Manchester United sa 3-2 i ponovo ima pet bodova prednosti ispred Manchester Cityja. "Topnici" i "Crveni vragovi" odigrali su sjajnu predstavu s pet golova i nizom prilika na obje strane, a pogodak odluke Arsenal je zabio u posljednjim minutama susreta.

ManU je poveo u 17. minuti golom Marcusa Rashforda, no samo sedam minuta kasnije izjednačio je Edward Nketiah. U 53. minuti je Bukayo Saka lijepim udarcem s više od 20 metara okrenuo rezultat u korist domaćina, no radost "Topnika" kratko je trajala. U 59. minuti je nakon ubačaja iz kornera izjednačio Lisandro Martinez.

Arsenal je u završnoj četvrtini susreta bio bolji, nizao je prilike, no Odegaard i Saka nisu bili precizni. Ipak, u 90. minuti Arsenal je zabio za pobjedu, a strijelac je bio Nketiah koji je postigao svoj drugi gol na utakmici. Pogodak se provjeravao zbog mogućeg zaleđa Zinčenka, a potom i Nketiaha. No obje situacije su bile čiste i sudac Anthony Taylor je pokazao na centar.

Arsenal ponovo ima pet bodova ispred Manchester Cityja koji je rutinski pobijedio Wolverhampton sa 3-0 uz tri gola norveškog napadača Erlinga Haalanda (40, 50-11m, 54).

Bio je to četvrti ligaški "hat-trick" 22-godišnjeg napadača koji je stigao do brojke od 25 golova ove sezone u Premier ligi.

U drugom susretu Leeds United i Brentford su odigrali bez golova.

Kolo će u ponedjeljak zaključiti Fulham i Tottenham.

Arsenal vodi sa 50 bodova i susretom manje, Manchester City ima 45, a Newcastle United i Manchester United po 39 bodova.

REZULTATI:
Leeds United - Brentford        0-0
Manchester City - Wolverhampton 3-0 (Haaland 40, 50-11m, Haaland 54)
Arsenal - Manchester United (17.30)
U ponedjeljak:
Fulham - Tottenham
Subota:
Liverpool - Chelsea             0-0
Bournemouth - Nottingham Fo.    1-1 (Anthony 28 / Surridge 83)
Leicester City - Brighton       2-2 (Albrighton 38, Barnes 63 / Mitoma 27, Ferguson 88)
Southampton - Aston Villa       0-1 (Watkins 77)
West Ham United - Everton       2-0 (Bowen 34, 41)
Crystal Palace - Newcastle Un.  0-0

Standings provided by Sofascore

Komentara 2

ST
Startrack
21:35 22.01.2023.

Stvarno dobra utakmica. Nisam gledao odavno engleski derbi posto msn ili koja je vec stanica trazi da platis da gledas derbi al ovaj danas je bio bez specijalnog placanja. Stosam gledao odlicno.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
20:45 22.01.2023.

"Fenomenalni " Manu se oprostio od utrke za naskov u 20. kolu. Haland ima iza sebe takav vezni red da ce zabiti 40+ golova do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije