Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNO ZAINTERESIRANI

Armin Hodžić već na zimu u Interu, Marko Pjaca od ljeta u Milanu?

Armin Hodžić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
17.10.2015.
u 11:41

'Hodžić je zabio prvih sedam golova za samo 347 minuta i bolji od njega jedino je Andrej Kramarić, koji je uspio zabiti toliko za četiri minute manje.'

Milanski Inter u posljednje vrijeme iznimno voli nogometaše Dinama i Prve HNL, baš kao i hrvatske reprezentativce, a posljednji na meti jest talentirani Armin Hodžić! I nije jedini dinamovac na meti kluba iz Milana jer i Siniša Mihajlović sve češće postavlja pitanja o Marku Pjaci, što znači da bismo možda dogodine mogli u milanskom gradskom derbiju imati dvojicu dinamovaca na suprotnim stranama.

I dok je Pjaca manje realna priča, a i spominje se u kontekstu ljetnog prijelaznog roka i zanimanja mnogih drugih svjetskih klubova, Hodžić bi već na zimu mogao raditi društvo Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću, ukoliko ne ode iz kluba. Tako barem tvrdi CalcioMercato.

- Hodžić je zabio prvih sedam golova za samo 347 minuta i bolji od njega jedino je Andrej Kramarić, koji je uspio zabiti toliko za četiri minute manje - pišu Talijani.

No nisu golovi isključivo ono što budi interes Intera. Naime, Hodžić je rođen 1994. godine i u najboljim je godinama za transfer i početak prilagodbe pa bi kao rasni talent kakav jest mogao donijeti Interu velike stvari.

Naravno, mogao bi i Dinamu donijeti velike stvari već sad u Ligi prvaka, a ako napokon bude strpljenja u Maksimiru, možda bi i dogodine kao zreliji nogometaš mogao zabijati poput Eduarda da Silva ili spomenutog Kramarića prije odlaska iz Prve HNL. Tad bi modri mogli i računati na veće dosege u Europi. Ali to je teško za očekivati od nestrpljivog Zdravka Mamića jer da mu je stalo do rezultata van hrvatskih okvira ne bi olako prodavao talente svih ovih godina. A posebno neće imati strpljenja ako Inter plati odgovarajuću svotu novca za Hodžića. Prije se spominjalo da sigurno ne ide iz kluba za manje od deset milijuna eura, ali to bi se do zime lako moglo povećati.

>> Navijam za Želju, ali Dinamo je najveći klub na ovim prostorima

Komentara 26

MK
mksdk
12:18 17.10.2015.

Za dugoročno zadržavanje igrača koji se dovoljno dokažu i za koje se javi realan i konkretan interes stranih bogatijih i uglednijih klubova, Dinamo bi trebao tim igračima omogućiti iste financijske uvjete kakve im se nude i vani. A to je još uvijek znatno iznad objektivnih mogućnosti Dinama. Naravno, igrače bi se moglo pokušati spriječiti od odlaska inzistiranjem na ispunjavanju ugovorne obveze, no to je dugoročno kontraproduktivna politika. Jer, osim što bi igrač na kraju ugovora mogao otići za znatno manju odštetu, još gora posljedica bi bila gubljenje povjerenja igrača koji tek dolaze u Dinamo da će se u Dinamu moći razvijati, te da im klub nakon nekog vremena neće praviti probleme sa napretkom i u njihovim osobnim karijerama ako se dokažu kao vrhunski. Gubitak takvog povjerenja bi značio da Dinamu nikad ne bi niti dali šansu najveći talenti, ne samo s naših prostora nego i iz vana, ako bi bili u situaciji da biraju između npr. Dinama i Bayerna, ili Barcelone, ili Arsenala... Sadašnja strategija Dinama, osim što omogućuje financijsku stabilnost kluba i postupni napredak, omogućuje da Dinamo bude među najatraktivnijim klubovima NA SVIJETU za mlade i vrhunske talente. Odnosno, simbioza koristi i za klub i za igrače je jedino što dugoročno daje dobre rezultate. Stoga, puna podrška upravi Dinama u provođenju dokazano uspješne strategije razvoja koja omogućava i izrazitu korist hrvatskoj (i ne samo hrvatskoj) reprezentaciji (kada se mladi igrač skupo proda van - taj obično ne sjedi na klupi nego njega i klub gdje odlazi što pokušava što više afirmirati (iz vlastitih interesa, naravno)).

Avatar patkovic
patkovic
12:08 17.10.2015.

pjaca je odličan ali tako će opet HNL ostati fjaka

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
12:45 17.10.2015.

Bježite od Italije ko vrag od tamjana, jedino ako vam je novac u pitanju jer tamo je groblje za mlade igraće.Zar vam nisu mnogi slućajevi dovoljan dokaz..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije