Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Apel klubova državi: Mijenjajte zakone, 95% sporta radi ilegalno

'11.12.2011., Zagreb - Izvanredna sjednica skupstine Hrvatskog nogometnog saveza. Branko Laljak Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
14.03.2012.
u 08:32

– U ovom trenutku 95 posto hrvatskog amaterskog sporta radi ilegalno, jer drukčije ne bi mogli preživjeti zbog velikih poreza i nameta – ističe Branko Laljak, predsjednik Udruge prvoligaša.

U sjeni najave odlaska Vlatka Markovića s predsjedničke funkcije i nastavka prepucavanja između čelnika HNS-a i ministra Željka Jovanovića, ostao je gotovo nezapažen prijedlog predsjednika Udruge prvoligaša o rješenju financiranja sporta. Branko Laljak kaže:

– Trebalo bi najprije promijeniti Zakon o porezu na dohodak i Zakon o lokalnim upravama. Nadalje, trebala bi se odrediti fiksna stopa izdvajanja iz proračuna, kako bi se sportske udruge normalno financirale – rekao je Laljak i objasnio:

– U ovom trenutku 95 posto hrvatskog amaterskog sporta radi ilegalno, jer drukčije ne bi mogli preživjeti zbog velikih poreza i nameta. Ali, kad bi postojala neka primjerena stopa poreza, uz primjerenu kontrolu, država bi uredno dobivala svoja sredstva, a i klubovi bi normalno poslovali. Ovako samo pet posto klubova izvršava svoje obveze i država nema baš ništa od toga, a ti su klubovi i treneri, koji dobivaju mršave honorare ispod stola, stalno u nekakvom strahu – kaže Laljak.

>>Cijeli tekst pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije