Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVAK JOSHUA

Anthony ima IBF naslov koji je Fury predao zbog droge i depresije

Anthony Joshua
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
10.11.2016.
u 10:17

IBF mu je odmah oduzeo naslov jer se zbog revanša s Ukrajincem nije mogao boriti protiv obveznog izazivača, a pojas je na kraju preko Charlesa Martina završio kod Anthonyja Joshue (17-0, 17 KO).

Nakon što je Tyson Fury upraznio naslove svjetskog prvaka zbog borbe s depresijom i nakon pozitivnog testa na kokain zavladao je kaos u teškoj kategoriji i grabež za pojaseve. “Kralj Cigana” pobjedom na Vladimirom Kličkom u studenom prošle godine osvojio je IBF, IBO, WBA (super) i WBO pojaseve.

IBF mu je odmah oduzeo naslov jer se zbog revanša s Ukrajincem nije mogao boriti protiv obveznog izazivača, a pojas je na kraju preko Charlesa Martina završio kod Anthonyja Joshue (17-0, 17 KO).

Poslije drugog otkazivanja borbe s Furyjem, Kličko (64-4, 53 KO) se okrenuo razgovorima za borbu s Joshuom 10. prosinca u Manchesteru.

Pregovori za taj datum zapeli su i prije nove Kličkove ozljede i bivši dugogodišnji vladar teške kategorije već je bio rezervirao arenu u Hamburgu za meč za WBA pojas s Lucasom Browneom istog datuma.

Budući se trebao boriti za tri pojasa protiv Furyja, Kličko je vjerojatno procijenio da ne želi da mu pobjegne WBA naslov, a za borbu s Joshuom bi imao vremena i na proljeće ili ljeto i mogla bi se održati na stadionu. IBO je odlučio prihvatiti svaku Kličkovu borbu za svoj naslov.

“Dr. Steelhammer” tako se zbog ozljede lisnog mišića na nozi definitivno neće boriti ove godine, a Anthony Joshua sprema se za novu obranu naslova IBF-ova prvaka 10. prosinca u Manchesteru. Tijekom posljednjih mjeseci kao potencijalni protivnici su se spominjali Bermane Stiverne, David Price, Kubrat Pulev i Kličko, ali čini se da će 27-godišnji Britanac pojas drugi put braniti protiv bivšeg izazivača za WBC-ov naslov Erica Moline (25-3, 19 KO).

Vladimir Kličko 2014. sparirao je s Anthonyjem Joshuom i tada je izjavio da upravo njega vidi kao sljedećeg vladara teške kategorije.

– Svi ti momci koje ste spomenuli: Haye, Fury, Chisora... Anthony ih sigurno zasjenjuje. Anthony zaista ima veliki potencijal i ogromni talent. Osjećam da u sebi ima nešto posebno i uvjeren sam da može uspjeti i postati veliki prvak. Nakon mene on će biti sljedeći neosporni prvak – kazao je Kličko.

>> Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije