Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup Krešimira Ćosića

Ante Nazor igračima citirao misli Luke Kaliterne za finale s Cedevitom

Zadar Cibona
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/8
18.02.2016.
u 10:36

- Kad smo gubili devet razlike, pomislio sam na ružnu sliku prazne dvorane u finalu Ćosićeva kupa - kazao je Delaš.

Da se između 37. i 39. minute dvoboja s cibosima Zadranima na parketu nije ukazao “Sveti Ante” Delaš, potencijalni finale Ćosićeva kupa između Cibone i Cedevite igrao bi se u praznom Višnjiku. Ovako su pak Zadrani pobijedili Cibonu 82:75 pa će zadarska “Peka” večeras (20 sati) biti dupkom puna jer će se zadarskim košarkaškim fanovima ukazati druga omiljena zagrebačka meta - Cedevita.

Raspjevana publika

Za očekivati je da će dvorana biti krcatija no sinoć kada je zadarski sportski hram na Višnjiku pohodilo vatrenih 8.000 gledatelja. Nažalost, bilo je među njima i onih sklonih nasilju pa je došlo do okršaja između Tornadovaca i malobrojnih i odveć prkosnih navijača Cibone oko kojih je već u startu trebalo biti više policajaca i zaštitara, a ne tek nakon incidenta u kojem su neki mladi Zagrepčani loše prošli.

A ti isti ponadali su se da će im utjeha za pretrpljene batine biti pobjeda njihovih ljubimaca koja bi se možda i dogodila da kod vodstva gostiju (55:64) trener domaćina Nazor nije uspio naći spasonosnu formulu. Zatražio je on pojačanu agresivnost, a kada su Ivan Ramljak i Barać tricama vratili omjer na semaforu u ravnotežu (69:67), Zadrov strateg uveo je u igru svog svog najjačeg džokera - braniča fine ruke Antu Delaša. A on je za dvije i pol minute zabio dvicu i dvije trice (jednu nemoguću s devet metara) i razgalio raspjevanu publiku i svog trenera:

- Poznajem Delaša od njegova djetinjstva i za mene bi bilo iznenađujuće da se ova utakmica završila drugačije. No, uoči finala s Cedevitom svojim sam igračima citirao misao velikog nogometnog trenera Luke Kaliterne koji je znao reći “neka igra daje golove, a ne pojedinci”. Neka u finalu naša igra daje koševe, da nije sve na Antinim plećima jer ovo se ne može ponavljati unedogled - kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

Premda on voli odlučivati utakmice, takvo što će poželjeti i Ante koji je dodatnu motivaciju pronašao vizualizirajući prazan Višnjik:

- Kad smo gubili devet razlike, pomislio sam na ružnu sliku prazne dvorane u finalu Ćosićeva kupa. I radi toga smo ovo morali dobiti, a bilo je jako teško jer smo osjećali i pritisak s tribina. Teško će biti Cedevitu dobiti i treći puta ove sezone. Sada je u gradu euforija, no treba reći da su cedevitaši ipak favoriti.


A cedevitaši su se za finale izborili pobijedivši Kvarner sa 78:71. Nisu igrači Veljka Mršića blistali, u jednom su trenutku gubili čak i sedam razlike (43:50), no tada je stvari u svoje ruke uzeo Pullen (17 koševa), dobru epizodnu rolu odigrao je i oporavljeni Žorić, pa su Zagrepčani otišli na “plus 12”.

Nazor po prvi trofej

- Bilo bi nam lakše da igramo s Cibonom i u finalu ćemo morati pokazati puno, puno više ako usred Zadra želimo osvojiti trofej - ustvrdio je kapetan Cedevite Miro Bilan koji je sinoć zabio 19 koševa, ali nije dominirao kako on može.

Inače, u Višnjiku visi 16 trofeja Zadra, ali niti jedan nije osvojen od useljenja u tu dvoranu 2008. godine. Osim toga, njihov trener Ante Nazor je u prilici osvojiti svoj prvi klupski trofej u karijeri.

>>Pogledajte tučnjavu u Višnjiku, Tornado udario po Smogovcima!

Komentara 1

P0
papiLLon_007
11:40 18.02.2016.

A. Delaš - tog čovjeka jednostavno moraš obožavati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije