Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PROMJENA

ANKETA Treba li ukinuti ovo nogometno pravilo staro 56 godina? UEFA kaže da treba

Aleksander Čeferin
Reuters/Pixsell
29.05.2021.
u 16:59

Pravilo o tome kako pogodak u gostima vrijedi više od onog postignutog na domaćem terenu na snazi je od 1965. godine

Komisija za klupska natjecanja Europskog nogometnog saveza (UEFA) izdala je preporuku o ukidanju pravila pogodaka u gostima u eurokupovima.

Da bi se to pravilo ukinulo, ovu preporuku mora podržati i Izvršni odbor UEFA-e.

Pravilo o tome kako pogodak u gostima vrijedi više od onog postignutog na domaćem terenu na snazi je od 1965. godine.

Treba li ukinuti pravilo gola u gostima?

Inače, predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin u razgovoru za francuski sportski dnevni list "L'Equipe" uoči finala ovosezonske Lige prvaka još jednom je podupro ideju o završnom turniru četiri momčadi na kojemu bi se odlučio novi klupski prvak Starog kontinenta. "To bi bio odličan zaključak sezone, a i vrlo učinkovit ua prihode UEFA-e ako bi se pravilno izveo", kazao je 53-godišnji Čeferin.

Završni turnir, popularni "Final Four", kakav se prakticira u ostalim najpopularnijim ekipnim sportovima u Europi poput košarke, rukometa i odbojke, mogao bi zaživjeti od sezone 2024/25. za kada je planirana nova reorganizacija eurokupova.

Otkako je utemeljeno natjecanje najboljih europskih nogometnih klubova, 1955. kao Kup prvaka, a od 1992. kao Liga prvaka, u natjecanju na ispadanje igrale su se po dvije utakmice, jedna na domaćem, a jedna na gostujućem terenu, sve do finala u kojemu je pobjednik odlučivan u jednoj utakmici na neutralnom terenu.

>> Pogledajte video: Tornado dočekao svoje košarkaše

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar salaso
salaso
17:09 29.05.2021.

Bit će smejšno gledat automatski ofsajd sad kad ga uvedu...zvonit će uzbuna svaki čas kad neko prijedje liniju i aktivira softwer..možda će čak i sovijetlit igrače da bljeskaju na terenu kad su u ofsajdu...lakrdija..

Avatar Scopus
Scopus
17:15 29.05.2021.

Ne treba mijenjati pravilo, ako se promijeni puno češće ćemo gledati kako odlučuju penali pobjednika. Također, biti će manje pošteno jer će onaj koji igra drugu utakmicu doma biti u značajnijoj prednosti. Naime, ako će biti produžetaka (a biti će ih puno češće ako se ukine pravilo) onaj koji je domaćin druge utakmice igrati će 120 minuta pred svojom publikom dok će protivnik 90 min. Do sada je tim koji igra drugu utakmicu u gostima mogao anulirati tu nepravdu zbog pravila gola u gostima a toga više neće biti.

ZA
zagi101
20:56 29.05.2021.

stalno neke promjene a to nije dobro za nogomet jer je najpopularniji baš zato jer je jednostavan i može se igrati svugdje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije