Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 31 UTAKMICE

ANKETA Neatraktivni derbiji nisu nam otkrili pa pitamo vas: Tko će biti prvak HNL-a?

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
21.04.2022.
u 08:41

Na kraju svega vesele se Nenad Bjelica i Valdas Dambrauskas.  Dinamo prvom nije otišao na veću razliku, a drugi se približio u sada još neizvjesnijoj borbi za naslov prvaka. Stoga pitamo i vas: Tko će osvojiti titulu prvaka Hrvatske?

Dinamo 66, Osijek 64, Hajduk 62 i Rijeka 55. Tako izgleda redoslijed i bodovno stanje na vrhu HNL-a nakon što broj odigranih utakmica napokon kaže – 31 kod svih! 

Odigrali su Dinamo i Hajduk taj toliko zazivani, prozivani, najavljivani zaostali derbi. Hajduk je slavio s 1:0. Više od sat vremena 30 tisuća navijača na Poljudu i još tisuće pred malim ekranima čekali su da se zatrese mreža. Nikola Kalinić vidio je prostor i tukao ljevicom kroz dinamovce i pokraj zaleđenog Livakovića za erupciju oduševljenja, malo pokazivanja torza i automatskog žutog kartona, ali i za ono što je Dambrauskasu i njegovim trupama bilo najbitnije – za produljenje snova o osvajanju naslova prvaka. 

– Osjećam da je ovo trenutak, da ga imamo, da smo bolji, da možemo. Zaslužujemo ovo – rekao je Valdas nakon susreta s osmijehom na licu. 

20.04.2022., Stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Dinamov strateg, Željko Kopić, nije bio tako radostan, a kako bi i bio?

Posjed lopte tek nešto iznad 50 posto, u cijelom susretu 10 udaraca na gol, od toga tri u okvir. Šest promašenih pokušaja, jedan blokiran šut. Nema kontri, nema uzbuđenja.  Ali ne, nije ovo još jedna u nizu kritika na Kopićev Dinamo, ima ih dovoljno i bez ovoga teksta. Ovo je vapaj za atraktivnijim derbijima. 

Hajdukove brojke ne pokazuju mnogo više od Dinamovih. Broj pokušaja i broj onih usmjerenih na metu jednak je onom gostiju iz Zagreba. Tek je manji broj promašenih udaraca na gol. Statistiku im je zapravo spasio jedini strijelac, Nikola Kalinić. Da nije bilo pogotka u 63. minuti, i posljednjih pola sata bismo gledali nogomet u kojemu svi igraju oprezno što se tiče šansi, ali zato neoprezno što se tiče prekršaja. Bilo ih je 12 Hajdukovih, 18 Dinamovih. Krvave glave, laktarenje, povlačenja za dresove i u konačnici samo četiri žuta kartona koja je izvukao iz svoga džepa Igor Pajač. Tri za domaćine, jedan gostima. 

Čvrsto u svakom duelu pa dokle ide, odnosno do prekida. Rez, rez, rez i nadoknade od deset minuta... Složit će se mnogi da je to okupiralo pozornost gledatelja zasigurno više nego li prošli derbi na Poljudu koji je završio bez golova, ali priznat će i – za najveći hrvatski derbi, dečki, dajte nam više gladi za golovima, s obje strane. 

Na kraju svega vesele se Nenad Bjelica i Valdas Dambrauskas.  Dinamo prvom nije otišao na veću razliku, a drugi se približio u sada još neizvjesnijoj borbi za naslov prvaka. Stoga pitamo i vas: Tko će osvojiti titulu prvaka Hrvatske?

Ključne riječi

Komentara 3

DD
dobar.dan
09:50 21.04.2022.

Osijek, bez dileme!

Avatar mrbr
mrbr
09:25 21.04.2022.

Čini mi se Osijek. Ima najboljeg stratega i to će biti presudno ovih nekoliko kola do kraja prvenstva. Kad se NK Osijek preselili na novi stadion, predmnjevam osvajanje slijedećih 5 prvenstava.

DM
drazen.muhvic
10:29 21.04.2022.

U iole ozbiljnijim ligama derbi utakmice su festival nogometa i praznik za oči. U našoj ligi poslije odigranih derbija oni koji su umjesto praznika za oči gledali smeće od nogometa ostaju prazni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije