Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAUMA IZ MLADOSTI

Andy Murray gledao je najveći masakr u povijesti Škotske: Ubojica usmrtio 16 djece i učiteljicu

Madrid Open
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/27
04.05.2023.
u 10:01

Svjetski poznati tenisač i bivši osvajač Wimbledona bio je u susjednoj učionici dok se školi odvijao krvavi pohod pomahnitalog 43-godišnjaka

Britanski tenisač Andy Murray dugo vremena nije htio da priča za javnost o traumama iz djetinjstva kada je preživio masakr u školi, ali je jednom prilikom otvorio dušu i prisjetio se užasnog trenutka iz djetinjstva kada je prisustvovao najvećem masakru u povijesti Škotske. Dogodilo se to 13. travnja 1996. u Dunblaneu, kada je 43-godišnji Thomas Hamilton uletio u školu i počeo pucati.

Ubio je 16 djece koja su bila stara između pet i šest godina i jednu učiteljicu (45). Na kraju je presudio i sebi. Andy Murray imao je samo devet godina i bio je u susjednoj učionici dok se odvijao masakr. 

- Tenis mi je u životu toliko važan i zbog te traume iz Dunblanea. Siguran sam da je djeci bilo teško, iz različitih razloga. Znali smo tog čovjeka, kada bismo išli u dječji klub, on je bio s nama u autobusu - izjavio je Murray

Podsjetimo, osam učenika ubijeno je jučer u pucnjavi u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu, a ranjeno je još šest učenika i nastavnica. Policija je uhitila dječaka pod inicijalima K.K. (14) kojeg sumnjiče za brutalan napad u školi.

Madrid Open
1/33

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije