Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJ - HD 2:1

Andrijašević na 'pješčanoj livadi' odveo Hajduk do pobjede

Hajduk - Hrvatski dragovoljac (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
04.08.2013.
u 22:51

Splićani su do pobjede stigli puno teže nego što su očekivali. Oba pogotka za bijele postigao je Andrijašević (u 19. i 65. minuti), dok je Dragovoljac 15 minuta prije kraja preko Zlatara uspio smanjiti rezultat.

Tresao se Hajduk do posljednjih minuta za tu pobjedu od 2:1 (1:0) protiv Hrvatskog dragovoljca, ali na kraju su bijeli upisali tri boda i na vrhu su tablice.

Krešimir Ganjto ispunio je obećanje, odigrao je otvoreno u Poljudu, njegova momčad prijetila je Hajduku, posebno u finišu utakmice. No, sve bi bilo drugačije da su Splićani materijalizirali sjajno prvo poluvrijeme. Tada su se redale prigode, Kiš, Bencun i Andrijašević bili su aktivni, ali vratar H. dragovoljca Ivan Čović baš je imao svoj dan. Pa, i taj gol u 19. minuti kojeg je zabio Andrijašević primio je iz druge.

Kiš je ubacio, Bencun propustio kroz noge, a prvi udarac natrčalog Andrijašević Čović je obranio. Drugi nije mogao. Gosti su u 32. minuti propustili najstrožu kaznu, Kluk je ubacio, Milović se zanio i zaigrao vaterpolo. Loptu je uzeo Jazvić, ali njegov udarac obranio je Lovre Kalinić. Ubrzo je ljuti Ganjto Jazvića izvadio iz igre, nesretnjak je htio slavu za sebe, nije bio zadužen za izvođenje jedanaesterca.

- Izvadio bih ga iz igre i da je pogodio. I neće stati samo na tome, bit će dodatnih sankcija. Zna se tko izvodi prekide, jedanaesterce, u mojoj momčadi neće biti anarhije. Imali smo svoje prigode, drugi dio bio je puno kvalitetniji. Ostaje nam dobra igra, ali ništa od bodova – kazao je Ganjto.

Nastavak je ponudio Hajdukovu kamilicu, sparina i tempo iz prvog dijela uzeli su danak. Usto, Tudor je zaigrao bez Maloče, Maglice, Pašalića i Mikanovića, otprije su ozlijeđeni Kouassi i Anđelković, a tijekom prvog dijela zbog ozljeda su van igre morali Milić (ozljeda ramena) i Jozinović (zadnja loža). Bez tolikog broja prvotimaca teško je zadržati koncentraciju.

Sve je to iskoristio Hrvatski dragovoljac, polako preuzimao inicijativu. Ipak, u toj igri bez igre Andrijašević je iskoristio korner Sušića, u 65. minuti povisio na 2:0. No, posao za Hajduk nije bio gotov, gosti su se vratili u igru u 74. minuti pogotkom Zlatara. Do kraja su imali još neke prigode, ali do boda nisu stigli.

- Umor je bio prisutan, ritam vrlo težak, ali i teren. Ja bih ga nazvao pješčanom livadom, koja otežava igračima da lakše pobjeđujemo ovakve utakmice. I dalje ću to naglašavati, jer mi dominiramo i teže nam je igrati po ovakvom terenu. Prvi smo na tablici, ponosni smo na to. Ne događa se često, lijepo je to vidjeti – kazao je Hajdukov trener Igor Tudor, koji je pohvalio Andrijaševićev osjećaj za golove, ali i inteligentnu igru Caktaša za kojeg je kazao da je na reprezentativnom nivou te vratara Kalinića.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije