Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMOGUĆA MISIJA

Evo zašto se Andrej Kramarić neće vratiti u Dinamo!

Kramarić
Foto: Reuters
15.01.2016.
u 12:20

U Maksimiru smo o toj temi iz klupskoga vrha dobili samo kratku, ali jasnu rečenicu: – Nije izvedivo!

Posjet oca bivšeg dinamovca maksimirskom klubu zakotrljao je lavinu špekulacija o mogućem povratku Andreja Kramarića u Dinamo. No, odmah treba naglasiti – od toga neće biti ništa. Nemoguće je da Andrej, koji je silno nezadovoljan što u Leicesteru ne igra, ovih dana iznova odjene plavi dres.

Za takav zaključak postoji više razloga. Prvi je i najvažniji financijski. Čelnici engleskog kluba naglo su se razbahatili i pomislili da njihovi igrači vrijede najviše na svijetu i postavljaju za njih nerealno visoke cijene.

Netko bi morao iz izloga

Konkretno, zeleno svjetlo za Kramarićevu jednogodišnju posudbu, prema Leicesterovu scenariju, bilo bi upaljeno tek kad bi zainteresirani klub platio milijun funta na ime “male odštete”, te preuzeo sve financijske obveze prema igraču! U Kramarićevu bi slučaju to značilo da bi neki klub za njegove jednogodišnje usluge morao platiti ukupno 2,7 milijuna funta (oko 3,6 milijuna eura!), jer Andrej u Engleskoj zarađuje tjedno oko 35.000 funta! I za kudikamo bogatije klubove od Dinama to je golem novac, pogotovo ako bi se morao dati za igrača kojeg uzimate na posudbu i nakon godinu dana nemate više ništa od njega.

Za usporedbu, Dinamo je prošloga ljeta od kijevskog Dinama na jednogodišnju posudbu uzeo Ognjena Vukojevića i platio Ukrajincima oko 700.000 eura, ali je financijske obveze prema igraču zadržao kijevski Dinamo.

A što bi u ovoj situaciji Dinamo u igračkom smislu imao od Kramarića?

Ne želeći umanjiti kvalitete našeg reprezentativca, treba napomenuti da je pred plavima proljeće samo u domaćim natjecanjima, nema europskih izazova, a igrački je kadar vrlo dobro popunjen. Pogotovo u napadačkom dijelu (Henriquez, Soudani, Fernandes, Hodžić, Pjaca...) i za juriš na 11. uzastopni naslov hrvatskog prvaka pojačanja i nisu potrebna.

Plavima je, dakle, neisplativo potrošiti silan novac samo zato da bi ojačali konkurenciju. A to bi značilo i da bi netko od igrača koji su u klupskom vlasništvu morao na klupu, čime bi se i umanjila mogućnost da dobrim igrama i golovima zaintrigira potencijalnog inozemnog kupca. A prodaja igrača još je Dinamov najveći izvor prihoda.

U Maksimiru smo o toj temi iz klupskoga vrha dobili samo kratku, ali jasnu rečenicu:

Nije izvedivo!

Balaban u Leicesteru

U svakom slučaju, najviše bi koristi od posudbe imao – Kramarić! Vratio bi se na scenu i tako iznova privukao pozornost izbornika Ante Čačića. Kramarić želi igrati, želi otići iz Leicestera, ali ne želi pristati na smanjenje plaće. Što je i logično. No, isto je tako logično da Leicesterove uvjete posudbe malo tko želi prihvatiti, pa je tako i Kramarićev zastupnik Boško Balaban otputovao u Englesku na razgovor s Leicesterovim čelnicima kako bi ih privolio na fleksibilnost. Međutim, i za to su šanse male – menadžer Leicestera Claudio Ranieri želio je Torinu omogućiti bolje uvjete za Kramarićevu posudbu, ali klupski su čelnici samo odmahnuli rukom.

A zašto tata Josip Kramarić nije otišao na kavu u Rijeku, s idejom o povratku u klub iz kojeg je za 11 milijuna eura Andrej prošle zime otišao u Englesku? Riječani jednostavno vape za takvim igračem, a i predsjednik Damir Mišković može zavući duboko ruku u džep. Ne znamo u kakvim su se okolnostima lani rastali, ali znamo, kao i Kramarići, da je Dinamov “izlog” kudikamo blještaviji od riječkoga.

>> Celta radi probleme Dinamu, krenuli su 'lov' na Andreja Kramarića

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije